Style Radar

Ce purtam sezonul acesta! Tinute cool inspirate din portul popular!

Scris de Administrator

Primavara asta putem iesi din tipare purtand tinute cool inspirate din elementele decorative ale costumului popular romanesc. Iata ce ne propune designer-ul Andreea Tincu!

ce-purtam

Designer-ul Andreea Tincu a creat pentru Clusterul „ROMANIAN TEXTILE CONCEPT” colectia MARAMA, inpirata din elemente decorative ale costumului popular romanesc, reinterpretate intr-o maniera contemporana.

ce-purtam1 ce-purtam2 ce-purtam3 ce-purtam4 ce-purtam5

“ROMANIAN TEXTILE CONCEPT” este o asociatie profesionala infiintata in 2011 de catre firme producatoare cu traditie in domeniul industriei textile si marochinariei. In prezent, asociatia are 30 de membri. In iunie 2013, Clusterul Romanian Textile Concept a primit eticheta de bronz pentru Clustere de Excelenta, calificativ recunoscut la nivel european si international, in urma participarii la benchmarking-ul ESCA din cadrul programului SEENECO.

ce-purtam6 ce-purtam7 ce-purtam8 ce-purtam9 ce-purtam10

MARAMA este linia chic-casual creata pentru a fi prezentata la evenimente tip targuri si expozitii sau pentru clientii privati care doresc sa vizualizeze posibilitatile tehnice ale firmelor din Cluster. Designerul Andreea Tincu a creat o colectie grafica, in cromatica specifica costumului popular romanesc, dominata de negru, alb, rosu si accente viu colorate.

ce-purtam11 ce-purtam12 ce-purtam14 ce-purtam16 ce-purtam17

Departe de o copiere exacta a acestui port, MARAMA este un proiect absolut contemporan, in care linia si punctul creaza jocuri grafice expresive. Este o colectie wearable, pentru productie in serii mari, dar cu un plus de creativitate rezultat din tiparele originale, structurile complexe si combinatiile de diferite materiale folosite la un singur produs. Structurile tricotate sunt tip Jacquard. Piesele vestimentare knitwear sunt dintre cele mai diverse: capa, pelerina, vesta oversized, pardesiu, rochii cu pelerina, jacheta cu maneci si buzunare din blana, pulovere cu aplicatii din piele. Outfit-urile din tesaturi sunt elegante, cu un rafinament aparte, conferit de contrastul alb-negru si de silueta longilina.

ce-purtam18 ce-purtam19 ce-purtam20 ce-purtam21 ce-purtam22

Piesele colectiei au fost create in fabricile Datsa, Caremil, Katty Fashion, Glamour si Ring Textile Buzau ( producator denim), iar accesoriile sunt semnate Guban, dupa schitele designerului. Materialele folosite sunt atat naturale (lana, matase, piele) cat si fibre artificiale, de calitate superioara, inclusiv blana eco.ce-purtam23 ce-purtam24 ce-purtam25 ce-purtam27

Foto: ProImage

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu