Stiri externe

Ce face Greta Thunberg pe timp de pandemie? A transmis acest mesaj!

Scris de Ana Kozma

Tanara activista Greta Thunberg suspecteaza ca a fost infectata cu COVID-19, chiar daca nu a reusit sa faca un test care sa ii confirme acest lucru. Iata ce face adolescenta pe timp de pandemie!

Ce face Greta Thunberg pe timp de pandemie? A transmis acest mesaj!

Greta Thunberg este, la doar 16 ani, cea mai tanara activista pentru mediu. A devenit celebra pe intreg mapamondul dupa ce i-a mustrat public pe marii lideri ai planetei. Iar asta i-a adus, la finele anului trecut, titlul de Persoana Anului 2019!

Greta Thunberg a calatorit mult in ultimele luni. La intoarcerea acasa, a hotarat sa intre in izolare, suspectand ca a fost infectata cu noul Coronavirus. Stand in izolare, isi doreste sa aiba gria de sanatatea ei, dar mai ales de cea a mamei si surorii sale.

“Dupa ce am revenit din calatoria in Europa Centrala, m-am autoizolat intr-un apartament inchiriat. Departe de sora si de mama mea, incat numarul cazurilor de COVID-19 este alarmant.

Acum 10 zile am inceput sa a niste simptome, exact in acelasi timp cu tatal meu. Acesta a calatorit impreuna cu mine la Bruxelles. Ma simteam obosita, aveam frisoane, ma durea in gat si tuseam. Tata a avut aceleasi simtome, doar ca mai severe, plus febra.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Greta Thunberg (@gretathunberg) pe

In Suedia nu poti face testul pentru COVID-19 decat daca esti in stare grava. Restul bolanvilor sunt sfatuiti sa stea acasa si sa se autoizoleze. Asadar, nu am fost testata pentru COVID-19. Dar cel mai probabil am fost infectata, luand in calcul simptomele si circumstantele.

Acum mi-am revenit. Cel mai important e ca nu m-am simtit foarte rau. Ultima mea raceala a fost cu mult mai rea decat asta. Daca nu stiam de acest virus, as fi crezut ca sunt doar obosita si tusesc putin.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Greta Thunberg (@gretathunberg) pe

Iar asta il face cu atat mai grav. Multi oameni tineri ar putea sa nici nu observe simptomele. Sa nu stie ca au virusul si sa il transmita mai departe oamenilor din categoria de risc. Va rog, luati aminte la recomandarile autoritatilor si expertilor. Stati acasa! Doar asa putem incetini raspandirea virusului”, a scris Greta Thunberg pe Instagram.

Greta, fetita care i-a mustrat pe liderii planetei, a fost desemnata Persoana Anului 2019

Despre autor

Ana Kozma

Scrie un comentariu