ADPM Health

Ce este antrenamentul HIIT si cum te ajuta sa slabesti cel mai rapid

Scris de Alexandru Manea

Antrenamentul de tip HIIT (High Intensity Interval Training) este considerat cel mai eficient program pentru arderea grasimilor si pentru tonifierea corpului. Multi il considera doar potrivit celor care au deja un istoric in a se antrena intens la sala. Totusi, HIIT poate fi adaptat oricarei persoane care vrea sa faca miscare si sa vada rezultatele foarte curand.

Ce este antrenamentul HIIT si cum te ajuta sa slabesti cel mai rapid

Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporala din Bucuresti, ne explica ce sunt aceste antrenamente, ce beneficii ofera si cum pot fi efectuate corect, pentru a obtine transformarea corporala dorita, in cel mai scurt timp.

 

Ce sunt antrenamentele HIIT

 

“Antrenamentele in Intervale de Intensitate Ridicata (HIIT) presupun alternarea exercitiilor fizice, care presupun efort intens, cu cele de intensitate scazuta, cu scurte pauze intre seturile de exercitii efectuate. Atunci cand te antrenezi intens, prodomina functiile anaerobe ale metabolismului ce ofera arderea foarte eficienta a grasimilor. In schimb, atunci cand efectuezi exercitii usoare, functiile aerobe ale metabolismului sunt cele care primeaza. Acestea te ajuta sa lucrezi eficient, insa la un nivel redus de intensitate, care ii permite organismului sa se refaca.

 

Prin alternarea acestor exercitii, indrumate de antrenor personal sau in grup, cum avem la Bodyshape, cu scurte pauze intre reprizele de efort depus, vei reusi sa slabesti repede si sa iti tonifiezi corpul”, declara Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.

De ce sunt bune antrenamentele HIIT

 

“Antrenamentele HIIT contribuie la dezvoltarea rezistentei organismului, la arderea rapida a grasimilor, la imbunatatirea metabolismului, asigura rezultate si dupa incheierea sesiunilor de antrenament. In plus, nu ai nevoie de echipamente, te ajuta sa elimini grasimea, fara a pierde masa musculara, contribuie la mentinerea sanatatii inimii tale, la imbunatatirea consumului de oxigen,  la reducerea tensiunii arteriale si reduc nivelul zaharului din sange”, adauga Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.

Tipuri de exercitii in antrenamentele HIIT

 

„Antrenamentele HIIT sunt diverse si pot fi personalizate in functie de fiecare persoana in parte, de  conditia sa fizica si de targetul propus. Schema standard presupune alternarea exercitiilor fizice care presupun effort, timp efectuate timp de 30 secunde, cu cele de intensitate scazuta, efectuate tot timp de 30 secunde. Durata integrala a circuitului poate fi de 30 minute, cu 10 secunde pauza intre repetari. Putem include genuflexiuni, fandari, catarari, flotari. Circuitele de la Bodyshape sut create pentru a oferi rezultate rapide in timp scurt. Un antrenament complet, cu tot cu incalzire si streching, dureaza 45 de minute, si a ajutat mii de oameni sa slabeasca si sa ajunga sa aiba un corp bine definit”, declara Flavius Ursachi, HeadCoach la Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviatiei, unde, anul trecut, sute de bucuresteni, multi corporatisti, au ajuns in forma fizica dorita si au dat jos peste 1,5 tone de grasime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe saptamana.

Specialistii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucuresteni sa slabeasca sanatos, in special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slabi 6 kilograme in 6 saptamani. Rezultatele sunt datorate imbinarii a trei piloni: antrenamente ghidate, nutritie personalizata si coaching pentru motivatie si pentru a scapa de mancatul emotional.

Sesiunile de coaching sunt urmate in paralel cu antrenamentul la sala, supravegheat de instructori cu exprienta, multi dintre acestia campioni internationali la diverse sporturi, obisnuiti astfel cu tot ce inseamna pregatire psihica inaintea unei competitii. Avand aceasta componenta de coaching, cei care intra in lupta cu kilogramele in plus vor fi mult mai motivati, vor face sport cu placere, nu vor mai fi tentati sa renunte si isi vor atinge obiectivele in timpul alocat de la bun inceput.

Cum slabesti la munca in pauza de masa. Iti trebuie doar 45 de minute liber!

Scrie un comentariu