Stiri Interne

Ce detalii apar pe biletul de externare al Andreei Balan

Scris de Alexandru Manea

Andreea Balan a facut public biletul de externare dupa ce a suferit complicatii in urma operatiei de cezariana si a fost supusa altor interventii chirurgicale ulterior. Iata ce au scris medicii.

Ce detalii apar pe biletul de externare al Andreei Balan

Andreea Balan traieste acum o noua viata dupa ce, in timpul operatiei de cezariana de luna trecuta, a suferit un stop cardio-respirator si a fost resuscitata de medici dupa un minut. Artista a revenit ulterior pe masa de operatie din pricina unor complicatii generate de cezariana. Dupa toate aceste incercari crunte prin care a trecut, si dupa ce a fost criticata de unii oameni pe social media, ca ar fi “inventat” sau “exagerat” problemele medicale, solista a postat un vlog pe YouTube in care prezinta biletul de externare, cu toate detaliile mentionate de medici. 

Am aici biletul de externare din 8 martie, adica la 4 zile dupa cezariana. Este cel mai important bilet de externare pentru ca au mai fost, dupa aceea, inca doua interventii dar acele bilete de externare sunt mult mai simple. S-a intervenit pentru inlaturarea hematoamelor. in schimb, acest bilet de externare este cel mai important de la cezariana. si aici scrie negru pe alb ce s-a intamplat, dom’le in ziua aceea fatidica de 4 martie?

Asadar, dragilor, ”pacienta in varsta de 35 de ani se interneaza in clinica cu diagonsticul IIGIIP, sarcina in 38 de saptamani, fat viu unic, prezentatie craniana, uter cicatricial pentru asistenta la nastere”. Ce-o fi insemnand astea… ei stiu…”in data de 4 martie 2017, ora 17:30, se decide terminarea nasterii prin operatie cezariana, ST pentru profilaxia rupturii uterine si se extrage fat viu, feminin, greutate 3,190 grame, scor 10. Se recolteaza sange si cordon omblical pentru prelevarea de celule STEM.

in timpul extractiei intraoperatorii a placentei de 550 gr, aspect macrospoic normal, pacienta prezinta bradicardie severa pana la sistola pentru care se practica de catre medicul anestezist masaj cardiac extern, intubatie oro-traheala si ventilatie mecanica cu relaurea ritmului cardiac rapid cu stabilitate hemo-dinamica sub adrenasina pana la sfarsitul operatiei. Interoperator se efectueaza histerorafie dublu-strat cu uter ferm retractat si hemostaza eficienta parietorafie anatomica”. Adica, pe intelesul nostru, am fost cusuta.”Pacienta ramane sub supraveghere in sala de operatii sub suspiciunea de embolie amniotica. La 18:30, pacienta prezinta hemoragie abundenta. Se instituie comisie medicala pentru situatii de urgenta privind suspiciunea de CID. Se decide reinterventia de urgenta pentru curatare”. Odata cusuta s-a facut comisie medicala, s-a reintervenit, am fost din nou deschisa si am fost curatata.

”Ulterior, pacienta este admisa in terapie intensiva avand evolutie post-operatorie favorabila, extubata la 4 ore post-operator, devine constienta, e dezorientata, respira spontan, eficient”. si apoi mai sunt alte detalii de ”hemodinamica”…

Mai departe, scrie asa: ”tulburari ale memoriei recente, se cere evaluare neurologica si IRM cerebrala”. Chiar am facut in urmatoarele 30 de ore dupa chestia asta m-au trimis la RMN”, a spus Andreea Balan pe vlogul ei.

De ce a fost operata de urgenta Andreea Balan dupa cezariana

Scrie un comentariu