Stiri Interne

Ce crede Mihaela Radulescu despre Viorica Dancila si miscarea #metoo

Scris de Alexandru Manea

Mihaela Radulescu si-a spus parerea despre prima femeie prim-ministru al Romaniei, Viorica Dancila, despre posibilitatea sa avem o femeie ca presedinte al tarii, dar si despre miscarea feminista #metoo. Iata ce a declarat!

Ce crede Mihaela Radulescu despre Viorica Dancila si miscarea #metoo

Mihaela Radulescu se declara incantata de faptul ca Viorica Dancila este primul ministru al Romaniei, prima femeie care ocupa acest post important in istoria tarii. Vedeta este de parere ca femeilor ar trebui sa li se ofere sansa sa se remarce si in functii atat de inalte, insa nu simpatizeaza iesirea la rampa a unor actrite de la Hollywood in cadrul miscarii feminste #metoo.

Declaratiile au fost oferite in cadrul unui interviu acordat site-ului www.suntmandra.ro.

Avem din ce in ce mai multe femei in functii inalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria Romaniei. Cum vezi rolul femeii in politica?

Treaba asta m-a bucurat enorm, nu din perspectiva culorii politice, care ma lasa rece, ci ca principiu. Dna Viorica Dancila e prima femeie prim ministru in Romania si asta ne califica mult mai coerent la o democratie reala. Femeile sunt capabile si performante in orice domeniu, daca sunt lasate sa-si faca treaba si daca sunt acceptate, respectate.. E un mare pas inainte in peisajul politic romanesc si sper sa-si faca mai multe curaj si culoar spre scaunele decizionale.

Mihaela Rădulescu a împlinit 48 de ani. Iată cum s-a transformat de-a lungul timpului!

Cand vom avea prima femeie presedinte in Romania?

Nu cred ca trebuie sa ne facem un target din asta, doar de dragul egalitatii in drepturi. Daca va exista o femeie capabila sa castige increderea electoratului, ar fi mare lucru, dar nu mi se pare ca trebuie sa fortam nota doar pentru a face demonstratii de forta in miscarea feminista. Cred in oameni capabili, de orice gen ar fi. Politica e o treaba serioasa si de mare responsabilitate, deci n-ar trebui, in mintea mea, sa se alinieze niciunei mode de moment, ci doar sa aiba in frunte niste oameni puternici, cinstiti si iubitori de tara, nu de bani sau de functii.

Ce s-a ales dupa campaniile #MeToo si #TimesUp

Este #metoo o realitate necunoscuta a Romaniei?

#metoo e un curent la moda, puternic, dar si discutabil in cateva privinte. Fara indoiala, e o miscare binevenita, care deschide o necesara perspectiva pentru femei, in lumile dominate de barbati. M-au pierdut putin doar acolo unde n-am putut rezona cu anumite vedete, oscarizate si imbogatite pe viata, care plang acum, dupa decenii, despre cum au obtinut un rol. Rezonez total cu victimele reale, cu toate femeile care au fost revoltator afectate de hartuire si asalt, viol… Sunt convinsa ca si Romania are povestile ei, dar nu numai  lipsa de curaj le opreste pe femei sa iasa in public , ci si teama de reactia generala, de acel paralizant „ce-o sa spuna lumea ?“… Nu suntem acolo, inca, dar speranta mea si beneficiul major al acestei miscari e faptul ca-i mai opreste putin pe masculi din pornirile reprobabile, mai alea cand ei sunt in pozitiile de forta.

1 comentariu

Scrie un comentariu