ADPM Health

Ce alimente sa consumi inainte sa mergi la sala? Iata ce recomanda nutritionistul Gianluca Mech!

Scris de Alexandru Manea

Pentru a obtine rezultatele scontate, sportul trebuie combinat cu o alimentatie sanatoasa. Nutritionistul Gianluca Mech explica astazi care sunt alimentele recomandate inainte sa mergi la sala!

Ce alimente sa consumi inainte sa mergi la sala? Iata ce recomanda nutritionistul Gianluca Mech!

Celebrul nutritionist Gianluca Mech spune ca grasimile si carbohidratii sunt recomandate inainte de mersul la sala. Nu insa orice tip de grasimi si carbohidrati!

“Este important sa alegeti alimentele care furnizeaza energie ridicata cu efortul minim al sistemului digestiv. Ponderea carbohidratilor trebuie asigurata de alimente bogate in amidon, care sunt usor digerabile, cum ar fi pâine, biscuiti, paste, orez, cu o portie de zaharuri simple care pot fi utilizate mai rapid de muschi. Ca grasimi, este recomandat sa alegeti uleiurile vegetale si untul brut, dar in portii mici. Ponderea proteinelor trebuie acoperita in principal de proteinele animale cu valoare biologica ridicata (carne si peste cu continut redus de grasimi, oua, lapte si brânza)”, recomanda Gianluca Mech.

La fel de importanta este si impartirea meselor pe parcursul unei zile, intrucât alimentatia are un rol extrem de important in sansele pe care le avem de a obtine rezultatele dorite!

“in timpul antrenamentului, alimentatia are un rol fundamental si trebuie sa se adapteze progresiv la nevoile nutritionale, modificate de activitatea musculara crescuta. Dieta zilnica trebuie sa fie imparsita in 3-4 mese principale. Micul dejun trebuie sa asigure aproximativ 25% din aportul caloric zilnic. Ultima masa inaintea unui antrenament trebuie sa fie copioasa, dar digerabila si sa fie consumata cu cel putin 3-4 ore inainte: de exemplu, paste sau orez sau cartofi fierti, unul sau doi biscuiti sau pâine cu unt, miere sau marmelada, o portie de carne de vita la gratar sau sunca uscata de vita saraca in grasimi, salata cu ulei si lamâie, fructe uscate”, explica nutritionistul.

Cat de eficienta este dieta cu fructe? Iata ce spune nutritionistul Gianluca Mech!

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciati nutritionisti, la nivel international, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat anul trecut doua campanii importante impotriva obezitatii, care trag un semnal de alarma in ceea ce priveste inmultirea cazurilor in rândul copiilor si al adolescentilor. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansata alaturi de Ivana Trump, iar in Europa alaturi de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu