Stiri externe

Ce a fost cu adevarat #BlackoutTuesday in afara de postarile cu negru

Scris de Ana Kozma

Oricine s-a uitat ieri pe retelele de socializare, cu siguranta a vazut imaginile pe negru postate de oameni ca parte a miscarii #BlackoutTuesday. Iata ce a insemnat cu adevarat acest lucru!

Ce a fost cu adevarat #BlackoutTuesday in afara de postarile cu negru

O multime de oameni au postat ieri imagini negre pe retelele de socializare. Toate alaturi de hastagul #BlackoutTuesday. Cu rolul de a creste gradul de constientizare asupra revoltelor care au izbucnit in urma mortii lui George Gloyd. Un barbat de culoare ucis de un politist in urma cu cateva zile.

Aceste postari au fost intens analizate in social media, unii internauti sustinand ca sunt nu doar ineficiente si nu sustin cu nimic miscarea #BlackLivesMatter, dar pot fi chiar daunatoare.

Ce inseamna #BlackoutTuseday?

Doua femei de culoare din industria muzicala, Jamila Thomas si Brianna Agyemang au pornit aceasta campanie. Scopul era de a atrage atentia asupra faptului ca industria muzicala profita de talentul si creativitatea oamenilor de culoare.

Se numea initial #TheShowMustBePaused si intentia era de a intrerupe saptamana de munca. S-a transformat ins ain cu totul altecva cand oamenii au inceput sa posteze fotografii negre cu hastagul #BlackoutTuesday.

De ce sunt internautii suparati din cauza postarilor negre?

Dupa ce internautii au observat ca hastagul #BlackoutTuesday inseamna o insiruire de imagini negre, criticile au inceput. Multi au spus ca aceste postari sunt total inutile daca nu sunt insotite de gesturi practice. Gesturi precum semnarea unor petitii, donatii sau o altfel de participare activa. Intrucat aceasta este o batalie reala care nu se poate castiga pe feed-ul de Instagram.

Ariana Grande a iesit la protest in Los Angeles. #BlackLivesMatter

Scrie un comentariu