ADPM Health

5 cauze ale caderii parului! Hairstylist-ul Cristi Pascu iti spune de ce trebuie sa te feresti!

Scris de Administrator

Celebrul hair-stylist Cristi Pascu face lista factorilor care pot afecta in mod serios sanatatea parului. Un regim alimentar neadecvat, dereglarile hormonale si bolile de piele sunt doar cateva cauze ale caderii parului.

cristi-pascu-sfaturi

Cristi Pascu este, fara indoiala, unul dintre cei mai experimentati hairstylisti din Romania, avand la activ show-uri de coafuri spectaculoase si colaborari cu vedete si reviste renumite.

El dezvaluie care sunt factorii care provoaca nedorita cadere a parului. Alimentatia dezechilibrata, stresul si dereglarile hormonale sunt printre cele mai intalnite cauze care afecteaza sanatatea parului.

Un regim alimentar neadecvat este principalul vinovat de caderea parului

Cine face foamea in incercarea de a da jos cateva kilograme isi dezechilibreaza organismul, lipsindu-l de vitamine si de minerale. Le recomand de fiecare data clientelor care imi spun ca doresc sa slabeasca sa nu urmeze o dieta “din carti” ci sa urmeze sfaturile unui nutritionist.

Poti slabi si cu o dieta echilibrata, insa, in majoritatea cazurilor, femeile recurg la solutii extreme. Lipsirea corpului de vitamine si minerale afecteaza grav sanatatea parului. In timp, parul se deteriorează si cade mult mai repede.

Dereglarea hormonala duce la caderea parului

Femeile care sufera de anumite dereglari, in special ale glandei tiroide, sunt predispuse sa-si piarda parul mai repede.

Evitati sa tineti foarte multe ore parul prins la spate

Pentru doamnele care au parul lung si il tin prins in coada este recomandat sa il pieptene dimineata si seara, iar parul sa nu fie strans la spate mai mult de sase ore pe zi.

Parul care este prins 10 ore pe zi nu mai respira si radacina devine mult mai slaba. Cel mai usor pot confirma aceasta teorie barbatii rockeri. Aproape toti barbatii care au parul lung il poarta prins in coada si 80% dintre ei chelesc pana la 45 de ani.

Factorii externi

Seboreea abundenta duce la slabirea radacinii firului de par, iar, in timp, la caderea parului. Glandele sebacee, din cauza unei dereglari hormonale sau a folosirii inadecvate a sampoanelor, pot ajunge la situatia in care secreta prea mult sebum, care blocheaza astfel radacina iar parul incepe sa cada!

Ultimul factor poate fi bolile de piele

Daca la suprafata pielii apar anumite ciuperci sau micoze, acestea distrug radacina parului, iar astfel este necesara interventia urgenta a unui medic.

Sursa: csid.ro

Scrie un comentariu