ADPM Health

Ai sa ramai surprins! Cate ore petreci zilnic cu ochii atintiti intr-un ecran

Scris de Administrator

Fie ca este vorba despre smartphone, tableta, televizor, laptop sau monitorul computer-ului de la munca, ai fi surprins daca ai sta vreodata sa te gandesti serios la cat de mult timp petreci privind catre un ecran. Conform unui studiu relaizat recent, un om obisnuit petrece aproximativ 6 ore si 50 de minute pe zi cu ochii atintiti catre display-urile gadget-urilor mai sus mentionate.

watch-tv

Dintre cele 30 de tari care au participat la un studiu menit sa arate cate ore petrec zilnic oamenii cu ochii atintiti intr-un ecran, se pare ca indonezienii sunt campioni, petrecand un numar de 9 ore pe zi privind un ecran. La polul opus se afla italienii, care se pare ca petrec zilnic doar 5 ore si 17 minute in fata unui ecran.

Cifrele arata ca britanicii se uita cel mai mult la televizor, cu o medie de 2 ore si 28 de minute pe zi, urmati indeaproape de americani, cu 2  ore si 27 de minute zilnic.

Intre timp, chinezii isi folosesc cel mai des laptop-urile si computere, cu o medie de 2 ore si 41 de minute pe zi, in timp ce locuitorii din Kenya se rezuma la o ora si 5 minute zilnic.

Nigerienii petrec cel mai mult timp folosindu-si smartphone-urile, acestea rapindu-le circa 3 ore si 13 minute in fiecare zi. Prin comparatie, francezii folosesc smartphone-urile, in medie, doar o ora si 19 mimute zilnic.

Tabletele sunt cele mai populare in Filipine si cel mai putin folosite in Japonia, cu o ora si 55 de minute respectiv 15 minute zilnic.

Surprinzator, Coreea de Nord se afla pe locul 23 in acest top, mai sus decat Germania, Canada, Slovacia, Ungaria, Japonia, Franta si Italia, in ciuda legilor de cenzura a internetului. Rezidentii petrec 6 ore si 19 minute privind catre ecrane, iar asta inseamna cu 31 de minute mai putin decat media la nivel global.

In plus, s-a mai descoperit ca traficul pe internet a scazut cu 10% fata de anul precedent, in vreme ce cel de date mobile a crescut cu 81%.

Si mai multi oameni detin televizoare decat telefoane mobile – 5.5 miliarde in comparatie cu 5.2 miliarde, iar din cele 5.2 miliarde, doar 30% sunt smartphone-uri.

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu