Evenimente

Cătălina Ponor, campioană la 30 de ani!

Scris de Alexandru Manea

Cătălina Ponor a devenit campioană europeană la bârnă la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj Napoca. La cei aproape 30 de ani ai săi, sportiva nu încetează să ne uimească prin performanțele sale.

Cătălina Ponor, campioană la 30 de ani!

Cătălina Ponor este din nou campioană. Sportiva a primit medalia de aur la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj Napoca, după exercițiul său impresionant d ela bârnă. Românca a primit nota 14,566, urcând pe podium în uralele unei săli pline. Este a cincea medalie europeană la bârnă pe care o câștigă, ceea ce reprezintă un record continental. Pe prima a câștigat-o în urmă cu 13 ani.

Cătălina Ponor continuă să ne uimească prin performanțele sale în gimnastică, în ciuda faptului că anul acesta împlinește 30 de ani, o vârstă la care multe gimnaste sunt deja retrase din activitate.

Foto: GSP.ro

„ Încă îmi mai tremură mâinile, pentru că am muncit foarte mult, mi-am dorit medalia din tot sufletul. Mi-am dorit să mai cânte încă o dată imnul pentru noi românii. Mă bucur că am reuşit, iar medalia de azi intră la acele medalii speciale, între cele de la Atena, din 2004. Cu siguranţă voi merge mai departe. Când veţi auzi din gura mea că mă retrag, atunci mă voi retrage. Nu am spus şi nici nu o voi spune. Despre Tokyo… să o luăm pas cu pas. Acum vin Mondialele. Bucuria atât a fost, cât am fost pe podium, dar trebuie să ne întoarcem la muncă. Au fost emoţii constructive, pe care le-am mai avut în 2004, la Jocurile Olimpice, pentru că atunci mă duceam cu «nesimţire», cum se spune, fără să bag în seamă ce e în concurs. Mă bucur că am reuşit”, a declarat Cătălina Ponor.

Medaliile obținute de Cătălina Ponor

2003: Mondialele de la Anaheim: Argint la echipe, bârnă și sol
2004: Europenele de la Amsterdam: Aur la echipe, bârnă și sol
2004: Olimpiada de la Atena: Aur la echipe, bârnă și sol
2005: Europenele de la Debrecen: Aur la bârna
Mondialele de la Melbourne: Bronz la bârna
2006: Europenele de la Volos: Argint la echipe, aur la bârna, bronz la sol
2007: Mondialele de la Stuttgart: Bronz la echipe
2012: Campionatele Europene de la Bruxelles: Aur la echipe, aur la bârnă și argint la sol
2012: Olimpiada de la Londra: Bronz la echipe, argint la sol
2017: Europenele de la Cluj: aur la bârnă

Catalina Ponor | 2017 Balance Beam European Champion ❤💛💙 #catalinaponor #teamromania #europeanchampionships #cluj2017

A post shared by Splits & Leaps | tysm for 1.6K (@splitsandleaps) on

Scrie un comentariu