News

Catalin Botezatu a trait 10 zile in jungla vietnameza

Scris de Administrator

Catalin Botezatu a primit cadou de ziua lui de la Triptailor, croitorul de calatorii, o vacanta in Cambodgia si Vietnam. Timp de zece zile, designerul s-a relaxat si a explorat teritorii noi, calatorind de dimineata pana seara neobosit, imbracat sport si cu aparatul de fotografiat de gat.

Catalin Botezatu a facut peste 4000 de fotografii si intentioneaza sa scrie un jurnal de calatorie.

„A fost una dintre cele mai frumoase vacante din viata mea!”, a declarat el.

In Hanoi s-a plimbat pe motocicletele traditionale ricsa, experimentand viata de zi cu zi a localnicilor si a vizitat templul de Literatura, Mausoleul Ho Chi Min si Pillar Pagoda.

Pe traseul spre Halong, a vizitat si impresionanta Thap Pagoda, apoi a facut o plimbare de o zi si o noapte cu barca spre minunatele insule din Halong Bay, considerate monumente naturale UNESCO.

Cu numeroasele sale stanci pline de mister, aceste insule ascund legenda unui dragon care, conform crezului localnicilor, inca mai trieste in adancuri. 

Se spune ca acest peisaj cu stancile solitare in mijlocul apei l-a inspirat pe James Cameron pentru a crea decorul fascinant al peliculei Avatar.

Catalin a pornit apoi cu autobuzul spre Da Nang, unde a vizitat Cham Museum, apoi si-a continuat traseul pe la Cloudy Pass, spre orasul imperial Hue. Acest oras a fost capitala Vietnamului mai bine de 140 de ani.

Designerul nu a ratat nici mormantul imparatului Tu Duc si Thien Mu Pagoda.

A urmat Saigon cu tunelurile din Cu Chin, care au fost sapate in timpul razboiului din Vietnam. Aceste tuneluri reprezentau un sistem subteran pentru deplasarea secreta pe o suprafata de aproximativ 200 kilometri.

„Din Saigon in Siem se zboara cu avionul. Orasul este localizat la doar cativa kilometri de centrul culturii Khmer – Angkor. Am mers la templele de la Roluos, Anlagen Lolei, Preah Ko si Bakong. Acesta a fost ridicat in jurul anului 881 si este dedicat zeitei Shiva.

Apoi, la templul Bayon, care este un templu buddist, cu influente de cosmogonie hindusa. Acesta este pozitionat in centrul Angkor Thom.

Am fost fascinat de templul Angkor Wat. Este o constructie absolut fabuloasa care se reflecta perfect in apa. Ti se taie rasuflarea la vederea lui”, a declarat Catalin Botezatu.

„Ca sa vad Est Mebon si Preah Khan, doua temple aflate in densitatea junglei, am mers opt kilometri pe jos. In acea zona a filmat Angelina Jolie pentru Tomb Rider.

A fost o excursie fascinanta pe care imi doresc sa o fac de ani de zile. Timpul insa nu mi-a permis pana acum. Am vazut scoli plutitoare, ferme de porci plutitoare, copii ale caror animale de companie erau crocodilii si serpii, am trait 10 zile intr-o alta lume si m-am intors implinit sufleteste avand sansa sa vad asemenea minunatii”, a adaugat designerul.

Scrie un comentariu