ADPM Coffee Break Stiri Interne

Catalin Botezatu. De la modelul Zinei Dumitrescu, la cel mai cunoscut designer din Romania!

Scris de Administrator

Catalin Botezatu este astazi cel mai cunoscut designer din Romania si, totodata, unul dintre cei mai apreciati oameni de televiziune. Iata insa povestea lui fascinanta, pasii pe care i-a facut de-a lungul anilor pentru a ajunge la acest statut!

catalin-botezatu-model1

Va prezentam astazi fascinanta poveste a lui Catalin Botezatu si evolutia sa, de la modelul Zinei Dumitrescu, la cel mai cunoscut designer din Romania!

Primii pasi in lumea fashion, ca model al Zinei Dumitrescu

In anul 1984, Catalin Botezatu si-a facut debutul ca manechin al casei de moda Venus, sub atenta supraveghere a Zinei Dumitrescu.

Catalin-Botezatu-si-Zina-Dumitrescu

Catalin Botezatu si Zina Dumitrescu

vedete-manechin-catalin-botezatu

A devenit rapid unul dintre cele mai bine cotate modele masculine din Romania acelor vremuri, iar astfel i s-a deschis apetitul pentru lumea fascinanta si glamour a fashion-ului.

Cum si-a descoperit pasiunea pentru design…

Asta l-a determinat pe Botezatu sa urmeze cursurile Institutului European de Moda din Milano, acolo unde a avut sansa de a descoperi tainele design-ului vestimentar sub indrumarea regretatului Gianni Versace. Acesta din urma a fost profund impresionat de talentul si daruirea lui Catalin Botezatu, invitandu-l chiar sa-si faca stagiatura in Atelierele Versace din Milano.

483163-gianni-versace

Gianni Versace

Reintors in tara, a devenit director de stil al casei de moda Europa din Bucuresti, iar mai tarziu, in 1996, si-a deschis prima casa de moda proprie, Delphi. De atunci, Catalin Botezatu nu conteneste in a cuceri prin colectiile sale vestimentare absolut impresionante.

catalin-botezatu-bfw-1catalin-botezatu-elfi

Este singurul designer din tara care se ocupa de scenografie, regie, coloana sonora a prezentarilor proprii, cat si de styling-ul colectiei.

Cel mai cunoscut designer roman

Astazi, Catalin Botezatu este cel mai cunoscut designer roman in tara si peste hotare, unul dintre putinii care se pot mandri cu prezentari de moda organizate pe toate continentele – de la New York sau Las Vegas, la Windock in Namibia, Sun City in Africa de Sud, Islanda, Indonezia si in toate marile capitale din Europa.

Premii obtinute de-a lungul carierei

Mai mult, este designer-ul roman cu cele mai multe premii obtinute de-a lungul fulminantei sale cariere in lumea fashion.

catalin-botezatu-masca catalin-botezatu-premiu1 catalin-botezatu-la-new-york-fashion-week

Printre acestea se numara: cel mai bun creator al anului din Romania (1996), premiul Societatii Romane de Televiziune (1997), cel mai bun creator de moda (1998), premiul de excelenta oferit de revista VIP (1999), premiul Creatorul Anului si Premiul pentru Contributia in Domeniul Modei (2004) sau Celebritatea Anului in Moda (2009).

Cariera in televiziune

Intre timp, Catalin Botezatu si-a extins aria de activitate si a ajuns o foarte indragita vedeta de televiziune.

SONY DSC

Catalin Botezatu si Violeta, castigatoarea primului sezon al emisiunii „Burlacul”

A fost protagonistul primului sezon al emisiunii “Burlacul” in Romania, iar apoi a ramas si in calitate de prezentator al reality show-urilor “Burlacul” si „Burlacita”.

catalin-botezatu-next-top-model-21

De asemenea, a realizat mai multe sezoane ale emisiunii “Next Top Model”, tot la Antena 1.

Catalin-Botezatu-supermodels

Asta pana cand a semnat un contract cu Kanal D unde, anul acesta, a realizat primul sezon al show-ului “Supermodels by Catalin Botezatu”.

catalin-botezatu-model catalin-botezatu-kanal-d

Scrie un comentariu