ADPM Coffee Break Stiri externe

Cat zahar are cafeaua de la Starbucks! E dublu cat Coca Cola!

Scris de Alexandru Manea

Cafeaua de la Starbucks contine mult zahar, mult mai mult chiar decat o cutie de Coca Cola. Specialistii britanici au dezvaluit ce se ascunde in spatele unei cani de chocolate moca, de exemplu.

starbucks

Cat zahar are cafeaua de la Starbucks

Cafeaua de la Starbucks este, pe cat de delicioasa si de faimoasa in toata lumea, pe atat de plina de zahar prin siropurile adaugate. De aici, poate, si dependenta celor mai multi pentru o astfel de bautura.

Britanicii de la Action on Sugar au dezvaluit rezultatele celui mai recent studiu, care arata ca o cana cu Chocolate Moca, spre exemplu, cu frisca deasupra, contine 18 lingurite de zahar! Dublu cat o cana de Coca Cola, sustin cei de la revista Marie Claire!

starbucks-chocolate-moca starbucks-chocolate-moca-1

Si asta nu e tot! Ceaiurile de fructe vandute la Starbucks in Marea Britanie contin 25 de lingurite de zahar la o cana mare (Venti).

WASHINGTON - JULY 2: Starbucks' new iced coffee and tea beverages are displayed during a promotion July 2, 2003 outside a Starbucks coffee shop at Dupont Circle in Washington, DC. Starbucks introduced a new line of iced tea, coffee and tea lemonade drinks to their customers to cool down in the summer. (Photo by Alex Wong/Getty Images)

Ceaiul latte de la Starbucks, in marime Venti, contine 13 lingurite de zahar, iar ciocolata calda (Signature Hot Chocolate), 12 lingurite de zahar la marime Grande (medie).

starbucks-chai-latte

starbucks-signature-hot-chocolate

Conform specialistilor de la World Health Organization, un adult ar trebui sa consume maximum sase lingurite de zahar pe zi. Astfel, printr-o cana de cafea Starbucks, ingeram, in cateva minute sau zeci de minute, de trei ori mai mult zahar decat este limita zilnica.

Scrie un comentariu