Stiri externe

Cat se castiga din publicitate in Statele Unite

Scris de Administrator

Televiziunile americane castiga bani frumosi din vanzarea spatiilor publicitare in timpul celor mai urmarite emisiuni si seriale. Asa se face ca o companie care isi doreste ca reclama sa sa fie difuzata in timpul „Saturday Night Football”, trebuie sa scoata din buzunar o suma ce depaseste jumatate de milion de dolari.

publicitate-televiziune-america1

Nu putini sunt aceia care tind sa uite lucrul asta, dar televiziunile supravietuiesc de pe urma publicitatii, nicidecum a emisiunilor. Televiziunea exista pentru a produce bani, iar felul in care posturile castiga sume absolut colosale este de a vinde spatiu publicitar.

„Sume colosale” poate parea un termen relativ la prima vedere, dar este suficient sa spunem ca un spot de 30 de secunde in timpul de difuzare al unui super show precum „Dancing With the Stars costa la fel de mult pe cat castiga vreme de un an trei profesori. Si asta este destul de mult, luand in calcul faptul ca in Statele Unite, salariile profesorilor sunt considerabil mai mari decat in Romania.

Site-ul AdWeek a publicat zilele acestea costurile pe care posturile americane de televiziune le percep pentru difuzarea unui spot publicitar de 30 de secunde in timpul celor mai urmarite seriale si emisiuni.

publicitate-televiziune-america

Big Bang Theory – 326.260 de dolari

Lucky 7 – 86.355 de dolari

Parks and Recreation – 82.000 de dolari

The Blacklist – 200.000 de dolari

Sleepy Hollow – 139.120 de dolari

Saturday Night Football – 570.000 de dolari

Scrie un comentariu