Stiri Interne

Cat de puternic este Traian Basescu? Fostul presedinte, analizat de psiholog!

Scris de Alexandru Manea

Traian Basescu este un barbat puternic si comvingator. Este concluzia unui psiholog care a analizat in amanunt modul in care fostul presedinte isi tine discursurile si cum li se adreseaza interlocutorilor si competitorilor. Iata ce declara specialistul.

traian-basescu-puternic

Cat de puternic este Traian Basescu? Fostul presedinte al Romaniei a fost analizat in detaliu de un psiholog pe seama modului in care acesta comunica cu interlocutorii si, in special, cu competitorii, fiind atent atat la postura, la atitudine, cat mai ales la cuvintele pe care le foloseste atunci cand li se adreseaza.

Psihologul Cezar Laurentiu Cioc a scos la inaintare cateva detalii interesante, pe care le-a analizat pentru Cancan.ro.

traian-basescu-uniforma-comandant

1. Traian Basescu foloseste formula de adresare “Domnu’”, dupa care face o pauza ca si cum uita numele interlocutorului, desi in realitate il cunoaste. Face acest lucru pentru a-i oferi, se pare, superioritate si sa il faca pe interlocutor sa se simta „neinsemnat”.
2. Are voce puternica, baritonala, groasa si impunatoare, astfel ca, daca nu il privesti, ai senzatia ca vorbeste un individ masiv, de 2 metri inaltime si 100 de kilograme.
3. Se adreseaza multimilor si presei cu „mai, oameni buni!” – pentru a detensiona agresivitatea acestora.
4. Specialistul considera ca multe trasaturi de caracter au fost deprinse din perioada in care era capitan de vas.

cezar-laurentiu-cioc-psiholog

„Interactiunile sale cu cei din jur se bazeaza pe principiul subordonarii. Este o reminiscenta a fostului capitan de vas de 302 metri, acolo unde, invariabil, orice membru al echipajului zice: ‘’Da domnule! Am inteles!’’, a declarat psihologul.

Scrie un comentariu