ADPM Health

Cat de periculoase sunt grasimile trans? Nutritionistul Gianluca Mech explica!

Scris de Alexandru Manea

Grasimile trans se regasesc in multe din alimentele procesate pe care le gasim in comert si pe care populatia le consuma ingrijorator de mult. Este important sa stim ce sunt acesti compusi artificiali, unde se ascund si ce efecte devastatoare pot avea asupra organismului.

Cat de periculoase sunt grasimile trans? Nutritionistul Gianluca Mech explica!

Nutritionistul Gianluca Mech ne explica ce anume sunt grasimile trans si de ce se gasesc ele in foarte multe dintre alimentele existente pe piata.

“Acizii grasi trans (TFA), numiti si grasimi trans artificiale, sunt grasimi industriale cu caracteristici particulare: rezista la temperaturi ridicate, sunt mai rezistente la imbatranire si ranciditate. Sunt uleiuri cu costuri reduse, care reduc costurile generale de productie ale produselor alimentare”, declara Gianluca Mech.

Acizii grasi trans-nesaturati pot fi gasiti in multe alimente din comert precum margarina, popcorn, supe la plic, biscuiti, napolitane, chipsuri.

Putini stiu ca grasimile trans pot provoca boli extrem de grave si pot chiar duce la deces. Iata ce gen de alimente recomanda nutritionistul Gianluca Mech sa evitati pe cat posibil:

Cat de eficienta este dieta cu fructe? Iata ce spune nutritionistul Gianluca Mech!

“Pot fi gasite in cea mai mare parte in gustarile dulci si sarate facute industrial. Acizii grasi trans cresc nivelul LDL (colesterolul „rau”), dar nu si HDL (colesterolul „bun”), crescand riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si diabet. Studiile arata ca acizii grasi trans sunt responsabili de 500 de mii de decese pe an, din cauza patologiilor asociate acestora”, explica Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciati nutritionisti, la nivel international, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat anul trecut doua campanii importante impotriva obezitatii, care trag un semnal de alarma in ceea ce priveste inmultirea cazurilor in randul copiilor si al adolescentilor. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansata alaturi de Ivana Trump, iar in Europa alaturi de Ducesa de York, Sarah Ferguson.

Scrie un comentariu