Cinenews

Cat de greu se obtine efectul „zombi”!

Scris de Administrator

“Mortii – vii” din “The Walking Dead: Invazia zombi”, serialul difuzat la Pro Tv de luni pana joi, de la 23:05, si online, pe voyo.ro, se “nasc” din balsam de par si baloane de sange fals.

transfomare-in-zombi1

Dublu castigator al premiului Emmy pentru machiajul extraordinar, serialul „The Walking Dead: Invazia Zombi”  face senzatie printre fanii din toata lumea mai ales datorita armatei de creaturi fioroase care par cat se poate de reale.

transfomare-in-zombi

Procesul de transformare din om in “zombi” nu este nici pe departe unul simplu, dimpotriva. Proteze faciale din latex, dinti falsi, lentile de contact, litri de balsam de par si baloane cu sange fals sunt elemente care duc la transformarea incredibila a zombi-ilor.

transfomare-in-zombi2

Greg Nicotero, make-up supervisor al productiei, explica modul de constructie al unui asemenea monstru: “Dupa ce li s-au aplicat protezele faciale, patru oameni se ocupa de metamorfoza actorilor: primul le intuneca ochii, cel de-al doilea le accentueaza structura osoasa, al treilea ii stropeste cu sange fals si ultimul le aplica balsamul pe par. Folosim litri de balsam in fiecare saptamana, care se usuca pe par si il lipeste de cap, dandu-i un aspect mat”.

transfomare-in-zombi3

Cat despre sangele fals, acesta este aplicat printr-o tehnica “inventata” chiar de catre Nicotero: “Am umplut baloane cu sange si am inceput sa le aruncam in aer, iar unde cadeau, explodau, ceea ce mi-a dat o idee. Le-am spus actorilor sa se aseze pe jos si sa-si puna capetele in raza lor de actiune, ca sa obtinem efectul de explozie, mult mai violent decat cel dat de un simplu machiaj cu sange fals”.

transfomare-in-zombi4

In plus, faptul ca actiunea se desfasoara mai ales pe timp de zi ingreuneaza sarcina make-up artistilor: “De obicei, zombi-i sunt filmati noaptea, in locuri intunecoase. Noi lucram in plina zi, la temperaturi de 30 de grade, asa ca inainte de machiaj, monstrii sunt dati cu spray cu protectie solara. Daca se aseaza pe asfaltul incins, confectionam cearsafuri din neopren si folosim placi argintii ca razele solare sa nu bata direct pe ei. Daca un zombie incepe sa se inroseasca sau sa transpire, nu mai arata ca cineva care a murit, dimpotriva”, spune Nicotero.

transfomare-in-zombi5

Serialul care a dus povestile horror la un alt nivel, nominalizat la Globul de Aur, “The Walking Dead: Invazia zombi”, poate fi urmarit la Pro Tv de luni pana joi, de la 23:05, si online, pe voyo.ro.

Scrie un comentariu