Cinenews News

Povestea explicita de amor dintre doua lesbiene a castigat premiul Palme D’Or la Cannes!

Scris de Christian Stan

Cel mai prestigios Festival de Film din lume a ajuns la final, iar aseara si-a desemnat castigatorii. Premiul Palme D’Or a fost castigat de un film francez ce spune povestea de dragoste epica si explicita dintre doua femei, in vreme ce americanii au punctat la alte categorii prin filme precum „Nebraska” sau „Inside Llewyn Davis”.

LA-VIE~1

In saptamana in care casatoriile gay au fost legalizate in Franta, o pelicula ce spune povestea de dragoste epica si explicita intre doua femei castiga premiul Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes.

Filmul de trei ore al lui Abdellatif Kechiche, „La Vie D’Adele” (Blue is the Warmest Colour), este bazat pe o nuvela frantuzeasca si spune povestea de amor dintre doua tinere studente la o universitate din Lille. Filmul include scene grafice de sex, a fost considerat revolutionar de catre critici, iar cea mai lunga scena de sex are 10 minute.

27cannesside-web-articleLarge

„Am acordat Palme d’Or-ul pentru ca am vazut mult adevar in acel film. E  momentul ala in care esti in cinema si uiti ca esti acolo”, a declarat Cristian  Mungiu despre „La vie d’Adele”.

Pelicula contine cea mai lunga, intima si explicita scena de lesbianism din  istoria cinematografica moderna. Laudat pentru blandete si  intensitate, filmul este considerat la momentul actual ca punctul de reper al  filmelor care descriu sexualitatea feminina si relatia de iubire dintre doua  femei.

Desi subiectul ar putea fi considerat promiscuu si luat in derizoriu,  regizorul tunisian Abdellatif Kechiche ofera un film intens si o poveste de dragoste cu  totul speciala.

Pelicula fratilor Joel si Ethan Cohen, „Inside Llewyn  Davis” a castigat Marele Premiu al Festivalului, iar actrita Benerice Bejo a fost desemnata cea mai buna actrita in rol principal pentru prestatia ei din pelicula „The Past”, regizata de Asghar Farhadi. Marea surpriza a fost la categoria actor in rolul principal, unde premiul i-a revenit veteranului Bruce Dern pentru „Nebraska”.

Toata lumea miza la aceasta categorie pe Michael Douglas, al carui rol din pelicula „Behind the Candelabra” a fost aclamat de catre criticii de film.

Pelicula „Behind the Candelabra”, regizata de Steven Spielberg, a avut premiera aseara pe postul HBO.

Palme d’Or: “Blue Is the Warmest Color”, Abdellatif  Kechiche

Cel mai bun regizor: Amat Escalante, “Heli”

Cea mai buna actrita in rol principal: Berenice Bejo in “The Past” de Asghar  Farhadi

Cel mai bun actor in rol principal: Bruce Dern in “Nebraska” de Alexander Payne 

Cel mai bun scenariu: Jia Zhangke pentru “A Touch of Sin”

Marele Premiu: “Inside Llewyn  Davis,” de Joel and Ethan Coen

Premiul juriului: “Like Father Like Son”, de Hirokazu Koreeda 

Scrie un comentariu