News

Cartea lui Catalin Botezatu, cea mai furata din magazine!

Scris de Alexandru Manea

Catalin Botezatu nu are una din cele mai vandute carti din ultimele trei luni, ci si una din cele mai furate. 78 de exemplare ale primului volum al biografiei lui, “Trei vieti, pedeapsa” au fost furate in luna decembrie din magazinele Diverta.

Primul volum al biografiei lui Catalin Botezatu, „Trei vieti-Pedeapsa„, a starnit un asa mare interes incat 78 de carti au fost furate din magazinele Diverta in luna decembrie.

Cel mai probabil, furturile au avut loc in timpul lansarilor din diverse magazine din tara, unde era prezent si Catalin Botezatu. Prezenta designerului a atras sute de persoane iar, in aglomeratia creata, sustragerea ilegala a cartilor a fost mult mai facila.

Prima parte a biografiei autorizate a designerului Catalin Botezatu, „Trei vieti – Pedeapsa”, scrisa de Monica Vlad, a fost lansata in librarii la sfarsitul lui noiembrie 2010.

„Trei vieti – Pedeapsa” reliefeaza experienta crunta a inchisorii, perioada cea mai neagra din viata lui Catalin Botezatu, si prezinta o lume dura in care unui barbat rafinat, care traise in lux, i-a fost aproape imposibil sa se adaptez, informeaza Mediafax.

In 1996, Catalin Botezatu a fost incarcerat la Cremona, intr-o puscarie de maxima securitate, fiind acuzat de bancruta frauduloasa. Dupa ce luni de zile si-a cautat asociatul prin lume pentru a-l convinge sa se intoarca in Romania si sa isi rezolve problemele cu legea si camatarii, dupa ce a fost tinut captiv in Danemarca, s-a predat carabinierilor, in speranta ca asa va ajunge in Romania.

Numai ca extradarea lui s-a lasat asteptata. Asadar, a fost nevoit sa se adapteze unui mediu nociv, care i-a macinat sanatatea fizica si psihica, si sa intalneasca persoane si sa incerce experiente pe care si-ar fi dorit sa nu le cunoasca. Totodata, cartea contine scrisorile in original pe care detinutul Catalin Adrian Botezatu i le-a trimis, din puscaria de la Cremona, mamei lui.

Pe locul al doilea in topul celor mai furate carti din reteaua Diverta s-a aflat volumul „Secretul„, de Rhonda Byrne (73 de exemplare), urmat de „Walkiriile„, de Paulo Coelho (56 de exemplare).

Pe pozitia a patra in ineditul top s-a clasat bestsellerul „Mananca, roaga-te, iubeste„, de Elizabeth Gilbert, cu 51 de exemplare lipsa, in timp ce pozitia a cincea a fost ocupata de „Secretul: Invataturi zilnice„, de Rhonda Byrne – 27 de exemplare furate.

Pe pozitia a sasea s-a clasat volumul „De ce barbatii se insoara cu scorpii„, de Sherry Argov, cu 25 de exemplare furate, urmat de „Jurnalul unui pusti„, de Jeff Kinney (23 de exemplare), si de „Inca de pe atunci, vulpea era vanatorul„, de Herta Muller (19 exemplare).

Pe ultimele doua locuri in topul celor mai furate carti se numara titlurile „Si noi ce mai mancam… ca sa slabim?”, de Gheorghe Mencinicopschi (18 exemplare), si „Pelerinii„, de Paulo Coelho (17 exemplare).
In total, in 2010, din reteaua Diverta au fost declarate lipsa 3.752 de carti.

Scrie un comentariu