Interviuri

Exclusiv! Carmen Bruma, sfaturi pentru viitoarele mamici! Iata ce spune vedeta despre nasterea naturala!

Scris de Administrator

Proaspata mamica, Carmen Bruma a vorbit pentru ADPM despre motivele pentru care a ales sa nasca natural, desi a declarat despre acest tip de nastere ca este unul extrem de greu si dureros. In plus, le-a oferit viitoarelor mamici si cateva sfaturi referitoare la momentul nasterii.

carmen-bruma-exercitii-dupa-nastere-487x4801

Carmen Bruma se numara printre mamicile ce au insistat sa nasca natural, asta cu toate ca a avut parte de un travaliu extrem de lung si chinuitor, iar cezariana ar fi putut fi portita de scapare in acele momente de dureri groaznice. A spus despre nasterea naturala ca este una foarte dureroasa, insa a avut motivele ei pentru care a facut aceasta alegere.

„Exista avantaje si dezavantaje in ambele tipuri de nastere. E foarte important sa te cunosti tu pe tine, sa te evaluezi corect si sa stii ce ti se potriveste. Nasterea mea, chiar daca a fost una foarte dificila si dureroasa, a avut unele beneficii, iar eu, cunoscandu-ma foarte bine, stiam ca asta mi se potriveste si cred ca mi-ar fi parut foarte rau daca n-as fi ales sa nasc natural. As fi percepute-o ca pe un esec personal. Si atunci cred ca asta e cel mai important: sa te cunosti foarte bine si sa alegi in cunostinta de cauza.

carmen-bruma-copil-mircea-badea1

Daca esti o femeie foarte sensibila la durere, cu un prag al suportabilitatii foarte scazut, nu cred ca ar fi bine sa nasti natural. Daca, in schimb, e important pentru tine sa te refaci repede si sa ai un copil puternic, atunci poti sa optezi pentru nasterea naturala.

carmen-bruma-dupa-nastere

Teoretic sunt multe beneficii ale nasterii naturale, dar deocamdata eu l-am identificat doar pe acesta al revenirii rapide. Teoretic si sistemul respirator al copilului se definitiveaza in timpul nasterii naturale, copii nascuti natural sunt mai puternici, dar acum o sa vedem. Astea sunt lucruri de care imi voi da seama in timp”, ne-a explicat Carmen Bruma.

Scrie un comentariu