Stiri externe

Cariera lui Kevin Spacey este terminata. Noul film, esec istoric la box office

Scris de Iancu Iulia

Cariera actorului Kevin Spacey este in cadere libera si nu pare ca ar putea sa isi mai revina. Ultimul sau film, “Billionaire Boys Club” a ajuns in cinema in weekend si a inregistrat un esec total.

Marile productii de la Hollywood se lauda cu incasari astronomice, de ordinul zecilor de milioane de dolari. Si vorbim de sume stranse doar in primul weekend de cand au fost lansate. Insa pelicula in care apare Kevin Spacey a strans in total doar 425 de dolari si este declarata cea mai proasta lansare de film din cariera actorului.

“Billionaire Boys Club” a fost printre ultimele productii care l-au inclus si pe Kevin Spacey, inainte sa izbucneasca scandalul hartuirilor sexuale de la Hollywood. Miscarea impotriva hartuirilir sexuale, #MeToo l-a atins si pe actorul care a castigat de doua ori premiul Oscar.

Initial, filmul a fost lansat pe platforma US Video On Demand, in Iulie si nici atunci nu a fost primit prea bine. La sfarsitul saptamanii trecute, “Billionaire Boys Club” a ajuns in opt sali de cinema, iar dupa prima zi incasase 126 de dolari. O diferenta ucigatoare pentru Spacey, avand in vedere ca filmul anterior, “Baby Driver” s-a bucurat de incasari de 20,5 milioane de dolari, dupa primele doua zile de la lansare.

Primele acuzatii legate de hartuirea sexuala au iesit la suprafata anul trecut, in Octombrie. Actorul Anthony Rapp a declarat pentru Buzzfeed ca in 1986, pe cand avea doar 14 ani, a fost invitat la o petrecere privata care avea loc in apartamentul lui Kavin Spacey. Seara s-a incheiat intr-un mod dramatic pentru Anthony, dupa ce Kevin, care avea 26 de ani pe atunci, l-a trantit p pat si s-a napustit asupra lui.

Imediat dupa scandal, Kevin Spacey a scris pe Twiter un mesaj prin care si-a cerut scuze pentru faptele lui care i-au cauzat atat suferinta lui Anthony Rapp. Insa a si profitat de moment ca sa recunoasca faptul ca a avut experiente sexuale atat cu femei, cat si cu barbati. El a incheiat mesajul marturisind ca este gay.

Scuzele lui au fost primite foarte prost pentru ca oamenii considerau ca a fost cel mai nepotrivit moment sa isi recunoasca public orientarea sexuala. Ba mai mult, si alte persoane si-au facut curaj si au marturisit ca actorul le-a hartuit sexual.

“Billionaire Boys Club” nu este singura productie care s-a lovit de declinul lui Kevin Spacey si care a fost afectata de acest lucru. El urma sa apara si in filmul lui Ridley Scott, “All The Money In The World”, dar scenele actorului au fost refacute. Christopher Plummer i-a luat locul.

Criticii de film si nu numai se intreaba de ce producatorii au mai lasat productia in care apare Kevin Spacey, desi se stia ca nu se va bucura de prea multa atentie din partea publicului.

Pana si serialul “House of Cards”, care a fost extrem de iubit de public, a renuntat la serviciile lui Kevin Spacey. Serialul va continua doar cu Robin Wright, in rol principal.

Avand in vedere aceasta situatie, criticii de film si nu numai se intreaba de ce producatorii lui “Billionaire Boys Club” au mai lasat productia in care apare Kevin Spacey, desi se stia ca nu se va bucura de prea multa atentie din partea publicului.

Vertical Entertaiment, distribuitorul peliculei, s-a aparat si a declarat pentru TheWrap ca:

“Toate acuzatiile priviind-ul pe Kevin Spacey au ajuns la lumina dupa doi ani si jumatate de la terminarea filmarilor pentru pelicula. Nu toleram hartuirea sexuala sub nicio forma si suntem alaturi de victimele care au trecut prin astfel de momente. In acelasi timp, decizia de a lansa filmul nu a fost una deloc usoara, dar consideram ca ceilalti actori si celelalte sute de persoane care au lucrat din greu pentru productia acestui film merita sa isi vada munca in cinema.”

Scrie un comentariu