Stiri externe

Caricatura cu Serena Williams starneste furie pe internet

Scris de Alexandru Manea

Dupa criza de nervi din finala pierduta in fata japonezei Naomi Osaka, celebra Serena Williams a fost desenata de un caricaturist australian intr-o ipostaza care i-a amuzat pe multi, dar i-a si infuriat pe altii, acestia din urma considerand gestul drept rasist.

Caricatura cu Serena Williams starneste furie pe internet

Serena Williams a pierdut finala de la Flushing Meadows in fata tenismenei din Japonia, Naomi Osaka, si a avut atunci o iesire nervoasa, certandu-se cu arbitrul, numindu-l „hot” si „mincinos”, si eclipsand astfel succesul adversarei sale. La scurt timp dupa, un caricaturist australian de la Herald Sun a realizat o caricatura ce o prezinta pe Serena intr-un mod nu tocmai onorant, sarind, plina de nervi, pe racheta de tenis, in timp ce arbitrul ii sopteste adversarei sale, Osaka, ca ar fi mai bine sa o lase sa castige totusi pentru a nu se mai ajunge la asemenea crize de nervi.

Caricatura a fost considerata de multi drept haioasa si oarecum corecta, insa au existat foarte multe persoane care au criticat-o, considerand-o rasista. Chiar si autoarea seriei Harry Potter, J.K. Rowling, a scris pe social media ca aceasta caricatura este sexista si rasista.

Simona Halep, desenata de francezi ca o tiganca in cautare de fier vechi

De o caricatura neonoranta a avut parte si Simona Halep dupa ce a castigat Roland Garros. Atunci, jurnalistii saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo au starnit un val de critici dupa ce au publicat o caricatura ce o prezinta pe Simona Halep precum o tiganca din Romania care striga “Fiare vechi”, bucurandu-se de trofeul “de fier vechi” de la Roland Garros.

Acestia nu au mentionat expres numele Simonei Halep, rezumandu-se a scrie “O romanca castiga Roland Garros-ul” si prezetand o femeie ce tine in maini trofeul turneului si striga “Fier vechi, fier vechi”. Este insa suficient pentru ca majoritatea cititorilor sa inteleaga ca este vorba de Simona Halep.

 

 

View this post on Instagram

 

Serena got y’all so shook y’all broke out the retro racism

A post shared by Reese Waters (@reesewaters) on

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu