Stiri Interne

Care sunt concurentii ce au intrat in bucataria “Masterchef”

Scris de Administrator

Seara trecuta a fost una extrem de importanta pentru noul sezon al emisiunii “Masterchef”, juratii alegandu-i pe cei 22 de concurenti ce au intrat in bucataria show-ului si, totodata, in cel mai dur cantonament culinar. A urmat apoi prima intalnire a concurentilor cu celebra Cutie a Misterelor, presarata cu momente extrem de interesante si care mai de care mai inedite.

masterchef-bucatarie

Seara de marti a adus la “MasterChef” mai multa emotie ca oricand, asta pentru ca juratii i-au ales in sfarsit pe cei 22 de concurenti care au intrat in bucataria show-ului si in cel mai dur cantonament culinar. Vrajiti de locul in care cele mai spectaculoase platinguri pot lua nastere, concurentii au pasit cu bucurie, dar si strangere de inima in bucataria in care se vor da de acum cele mai crunte batalii, condimentate de dorinta fiecaruia de a ajunge MasterChef.

masterchef-bucatarie1 masterchef-bucatarie2

Asa se face ca cei 22 alesi de catre jurati sunt Alexandra Shine, Gabriel Apostol, Mayla Bucci, Irina Bucsa, Sorana Bustea, Rares Calots, Adrian Cepoi, Ramon Chicireanu, Tatiana Danilescu, Maria Dinu, Ovidiu Drugan, Bobby – Bogdan Farcas, Traian Gsman, Anni – Anjani Jaiswal Kumar, Raluca Negru, Alexandru Nita, Adriana Obrocaru, Baz – Petrou Vasilios, Jesica Zamfir, Gabriela Simion, Cristian Sorop si Felicia Tuca.

masterchef-bucatarie3

Seara a debutat cu o prima proba eliminatorie in care cei 76 de concurenti care au primit anul acesta sortul “MasterChef” au fost pusi la treaba de catre cei trei jurati: sa taie legume conform indicatiilor chef-ilor, pana in momentul in care acestia ii vor opri. Astfel, platoul emisiunii de la PRO TV a fost de-a dreptul umplut de munti de legume, de la telina, la ceapa, morcovi sau sfecla, legume care au ajuns direct pe tocatoarele concurentilor decisi sa impresioneze juriul si sa mearga mai departe.

masterchef-bucatarie4 masterchef-bucatarie5

Cei care au trecut cu brio de presiunea probei, emotii si degete taiate au avut parte de inca o proba eliminatorie in care un singur ingredient a trebuit sa fie facut vedeta farfuriei: branza. De la tarte si placinte, la prajituri, legume cu sos de branza, papanasi sau saganaki cu branza, prin fata juratilor s-au perindat farfurii variate, unele ademenitoare, altele care au atras critici aspre. Cert este ca in urma acestei probe numai 22 de concurenti si-au pastrat sorturile si, mai mult decat atat, si-au vazut numele inscrise pe ele, semn al intrarii in bucataria “MasterChef”.

masterchef-bucatarie6

Bucuria de a face parte dintre cei 22 a fost insa repede spulberata de emotiile primei intalniri cu celebra Cutie a Misterelor. La prima proba din bucatarie concurentii au gasit ascunse sub cutii patru ingrediente care le-au pus la grea incercare imaginatia si talentul: ridiche alba, bacon, prune si miere. Provocarea juratilor a fost ca toate cele patru ingrediente sa isi gaseasca locul in acelasi plating, intr-o combinatie savuroasa, intr-o armonie a gustului si un echilibru vizual care sa-i faca pe cei trei chefi sa condimenteze totul cu laude. Misiunea s-a dovedit a fi insa una foarte grea si, daca la inceput credeau ca au talent si pricepere in bucatarie, concurentii si-au dat seama imediat ca mai au foarte multe de invatat si ca drumul catre perfectiune este foarte lung.

masterchef-bucatarie8 masterchef-bucatarie9

Asa se face ca unii dintre ei au fost pusi sa arunce la gunoi farfuriile care nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor juratilor. Ramon, Felicia sau Traian si-au vazut “operele de arta” direct in cosul de gunoi, in vreme ce Sorana a izbucnit in lacrimi cand chefii i-au spus ca platingul sau are o forma la care nu se astepta nimeni. La finalul serii insa juratii au anuntat si care sunt cele mai bune doua farfurii: cea a lui Rares si cea a lui Alexandru, acesta din urma fiind declarant si castigatorul probei si al avantajului in etapa de saptamana viitoare.

masterchef-bucatarie10 masterchef-bucatarie11

PRO TV a fost lider incontestabil de audienta pe toata durata difuzarii emisiunii (20.25 – 22.31), editia de saptamana aceasta fiind si cea mai buna din acest sezon, dar si a doua ca rating si cota de piata din istoria show-ului de la PRO TV, dupa finala primului sezon. Asa se face ca in momentul de maxima audienta de la 22.27, “MasterChef” obtinea pe publicul sau tinta un varf de audienta de 23 puncte de rating si 49,7 % cota de piata, adica de aproape 6 ori mai mult decat inregistra tot atunci Antena 1 – 4,1 puncte de rating si 8,9 procente din cota de piata.

masterchef-bucatarie12 masterchef-bucatarie13

PRO TV nu a avut rival marti seara, iar “MasterChef” a fost lider de audienta pe toate categoriile de public. 16,9 puncte de rating si 35,9 % cota de piata a obtinut in medie cel mai tare show culinar al momentului pe publicul comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, fiind urmat de Kanal D cu o medie de numai 4,8 puncte de rating si 10,3 procente din cota de piata. Pe publicul din mediul urban PRO TV a condus cu o medie de 13 puncte de rating si 23,7 % cota de piata, pe locul secund clasandu-se Kanal D cu o audienta medie de 7 puncte de rating si 12,7 % cota de piata. Iar la nivelul intregii populatii a tarii, PRO TV a fost lider de audienta cu o medie de 13,1 puncte de rating si 23,2 % cota de piata, urmat tot de Kanal D cu o medie de 7,2 puncte de rating si 12,9 % cota de piata.

Scrie un comentariu