Stiri Interne

Canotorii romani liciteaza trofee si obiecte personale pentru Crucea Rosie Suceava in lupta contra COVID-19

Scris de Ana Kozma

Mai multi sportivi din Lotul Romaniei de Canotaj si-au unit fortele si au pus la punct un plan prin care se implica in lupta contra COVID-19. Canotorii organizeaza o licitatie online, pe pagina de Facebook – Federatia Romana de Canotaj, iar banii stransi vor fi donati catre Crucea Rosie Suceava.

Canotorii romani liciteaza trofee si obiecte personale pentru Crucea Rosie Suceava in lupta contra COVID-19

Initiativa apartine Ionelei Cozmiuc, Dubla Campioana Mondiala seniori (in 2017 si 2018) la dublu vasle categorie usoara, care, prin acest demers, sustine campania ”1cm – Cu totii in linia intai” (www.1cm.ro), initiata de antreprenorul Stefan Mandachi. Mai multe obiecte cu insemnatate speciala pentru sportivi vor fi licitate online. Iar banii obtinuti vor ajunge catre cadrele medicale din Suceava, cea mai afectata regiune de COVID-19 din Romania.

“#Sieu iubesc Suceava! Este orasul in care am ales sa locuiesc si i-am dus numele peste tot in lumea aceasta. La numeroase competitii, la Olimpiada de la Rio si pe podiumurile campionatelor Europene si Mondiale. Acum Suceava si intreaga Bucovina sufera din cauza pandemiei. Ma alatur si eu, impreuna cu cativa colegi si doamna Elisabeta Lipa, campaniei initiata de Stefan Mandachi, <omul cu faptele, nu cu vorbele>! Te indemn si pe tine, care citesti acest mesaj, sa donezi sau sa licitezi pentru ca doar impreuna putem reusi. Fiecare cm conteaza!”, declara Ionela Cozmiuc.

Printre obiectele ce vor fi scoase la licitatie se numara:

– un trofeu donat de Florin Lehaci, obtinut chiar anul acesta la Regata Internationala de lunga distanta D’Inverno sul Po, Italia (dupa ce a stabilit un nou record al concursului impreuna cu colegii sai din barca de 8+1),

– un Premiu obtinut cu prilejul Galei Canotajului Romanesc 2019 de catre Maria Tivodariu

– doua fotografii semnate Sergiu Bejan si realizate in inima Bucovinei,

– Marius Cozmiuc scoate la licitatie doua mascote de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012,

– Ionela Cozmiuc ofera la licitatie o mascota primita in 2017, la Sarasota (USA), atunci cand a castigat pentru prima data titlul mondial la dublu vasle categorie usoara seniori, alaturi de colega ei Geanina Beleaga.

Sportivii sunt sustinuti in demersul lor si de Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj, care ofera spre licitatie un tricou cu emblema Federatiei si cu autograf.

Obiectele donate de canotori vor fi licitate, pe rand, pe pagina oficiala de Facebook a Federatiei Romane de Canotaj, incepand de astazi, 6 Mai. Doritorii vor avea la dispozitie 48 de ore pentru a licita, in sectiunea de comentarii a postarilor, obiectul dorit. “Castigator” va fi cel care va oferi cea mai mare suma, urmand ca plata sa se faca direct in contul Crucii Rosii. Iar apoi obiectele licitate vor fi livrate prin curier.

Cu sumele donate se vor cumpara ventilatoare pulmonare si echipamente vitale pentru sectiile de Terapie Intensiva, precum si consumabile si echipamente necesare pentru lupta impotriva COVID-19.

Canotorii romani isi reiau cantonamentul dupa 15 mai. Cum si-au mentinut tonusul acasa in ultimele doua luni?

Despre autor

Ana Kozma

Scrie un comentariu