Stiri Interne

Canotorii romani isi reiau cantonamentul dupa 15 mai. Cum si-au mentinut tonusul acasa in ultimele doua luni?

Scris de Ana Kozma

Dupa doua luni in care s-au antrenat in siguranta, acasa, insa sub stricta supraveghere a antrenorilor, sportivii din Lotul Roman de Canotaj isi vor relua pregatirea la Complexul Sportiv National Snagov dupa data de 15 mai.

Canotorii romani isi reiau cantonamentul dupa 15 mai. Cum si-au mentinut tonusul acasa in ultimele doua luni?

Masurile de relaxare a restrictiilor, anuntate de autoritati, vor include si posibilitatea ca sportivii de performanta sa reia antrenamentele atat de necesare in procesul de pregatire pentru competitiile viitoare si pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

In ultimele doua luni, sportivii au fost nevoiti sa se antreneze zilnic acasa, individual, cu ergometru, antrenamente de bicicleta si de forta, trimitand timpii antrenorilor pentru ca progresul lor zilnic sa fie supervizat.

Nu doar canotorii au primit cu multa bucurie anuntul redeschiderii bazelor sportive pentru sportivii de performanta incepand cu 15 mai, ci si Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

„Nici nu va imaginati cat de mult am asteptat acest raspuns dupa toate apelurile pe care le-am facut in toata aceasta perioada! Ma bucur enorm ca Presedintele Romaniei ne-a dat aceasta posibilitate ca, de la 15 mai, sa ne reorganizam. Bineinteles, cu masurile de siguranta impuse de catre autoritati. Termenul de cantonament este in general sinonim cu strictetea pentru ca nu poti face sport de performanta asa oricum. Ii multumesc Presedintelui Klaus Iohannis ca a inteles situatia si ne lasa sa functionam respectand masurile de rigoare!”, declara Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

Cu toate ca Jocurile Olimpice de Vara au fost amanate pentru anul viitor, sportivii de la Canotaj vor avea un sezon competitional aproape complet. Sezon in care vor lua parte la Campionatele Europene U23, Campionatele Europene de Juniori si Seniori.

“Avem in fata noastra 3 Campionate Europene la diferite categorii, programate pentru toamna acestui an. Avand in vedere ca virusul pare sa fie acum sub control in mai multe tari din Europa sunt convinsa ca acestea se vor desfasura asa cum sunt programate. Avem, asadar, obiective mari si in acest an, chiar daca nu mai avem Olimpiada. Din acest motiv este cruciala reinceperea cantonamentului. Nu poti sa te antrenezi acasa la fel ca atunci cand faci parte dintr-o echipa. Ai nevoie de un program strict, de coechipierii langa tine si un tel pentru care sa lupti!”, mai spune Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

Federatia Romana de Canotaj are cel mai de succes lot de sportivi al Romaniei. Acestia au castigat in 2019 peste 30 de medalii: 13 de aur, 9 de argint si 8 de bronz. In plus, 7 echipaje vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ce vor avea loc anul viitor.

Lotul de canotaj al Romaniei, 7 medalii la Regata Internationala „D’Inverno sul Po”!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Federatia Romana de Canotaj (@frcanotaj) pe

Scrie un comentariu