Stiri Interne

Canotorii romani au strans un sfert de tona de deseuri din Padurea Snagov la debutul antrenamentelor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Scris de Ana Kozma

Canotorii romani calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au inceput ieri oficial seria de antrenamente pe lacul Snagov pentru marea competitie de anul viitor. Cu aceasta ocazie, sportivii au dat startul unei actiuni de ecologizare a zonei din jurul lacu-lui, acolo unde obisnuiesc sa-si desfasoare antrenamentele de alergare.

Canotorii romani au strans un sfert de tona de deseuri din Padurea Snagov la debutul antrenamentelor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Drumul forestier este acoperit de gunoaie, sticle de plastic si diferite tipuri de deseuri, astfel ca sportivii s-au echipat cu manusi si saci de plastic si au strans, in doar cateva ore, un sfert de tona de deseuri, dovedind ca, atunci cand exista vointa si coordonare, orice e posibil in dorinta de a ajuta mediul inconjurator. Actiunea de azi a fost prima dintr-o serie de initiative ecologice in care sportivii calificati la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 se vor implica in perioada urmatoare.

La aceasta actiune au luat parte si Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj, alaturi de zeci de sportivi ai lotului, dar lor li s-a alaturat si Mihai Covaliu, Pre-sedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

“Lacul si padurea din jurul lui reprezinta casa noastra. Aici ne desfasuram activitatea si nu putem trece cu vederea ca zona este foarte murdara. Ne-a luat cateva ore sa stran-gem PET-urile si gunoaiele aruncate la marginea drumului de pe mai putin de 500 de metri liniari. Sportivii au strans peste 60 de saci si au umplut imediat remorca unui trac-tor. Este ingrozitor ceea ce se intampla si vrem astfel sa facem un apel la toata lumea pentru respectarea mediului inconjurator. Vrem astfel sa dam si un exemplu pozitiv si intentionam sa organizam astfel de actiuni ecologice, pe uscat si pe apa, de cateva ori pe an. Pe viitor o sa facem apel si voluntarilor care doresc sa ni se alature. Vreau sa-i multumesc si domnului Covaliu pentru ca a raspuns afirmativ unei astfel de invitatii, sportivilor nostri, pe care i-am vazut foarte implicati, si tuturor partenerilor care ne-au sustinut in aceasta actiune”, declara Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

Totodata, ieri au inceput la Snagov si antrenamentele oficiale pentru urmatorul sezon competitional, miza cea mare fiind obtinerea de cat mai multe medalii la JO Tokyo 2020.

“Sportivii se vor antrena pe Lacul Snagov pana la inceputul lunii Decembrie, atunci cand isi vor muta baza de pregatire in Italia. Vremea nu ne permite antrenamentele pe lac in perioada Decembrie-Aprilie, asa ca in fiecare an sportivii pleaca in Italia pentru conti-nuarea pregatirii. Am mare incredere in aceasta echipa de sportivi, ambitiosi si dedicati, si sunt sigura ca vom obtine rezultate extraordinare si in sezonul competitional urmator”, mai declara Elisabeta Lipa, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

Evenimentul de ieri a fost urmat de un Brunch organizat pe pontonul de la Complexul Sportiv National Snagov cu sprijinul partenerilor de la Negro 2000, Herbalife, Caroli Romania, Granini Romania, La Fantana, Crama Girboiu, Constructii Erbasu, Maresi, Eisberg-Iubesc Salatele, Finn Crisp Romania, 1664 Blanc.

Calificarea la JO Tokyo 2020 au obtinut-o echipajul feminin dublu vasle categorie usoa-ra (LW2x), format din Ionela-Livia Cozmiuc si Gianina-Elena Beleaga, echipajul mascu-lin dublu rame (M2-) format din Marius-Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa, echipajul fe-minin de dublu rame (W2-), format din Cristina-Georgiana Popescu si Amalia Beres, echipajul masculin de dublu vasle (M2x), format din Ioan Prundeanu si Marian-Florian Enache si echipajul feminin de patru rame (W4-) format din Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vranceanu, Madalina Beres si Denisa Tilvescu.

Canotorii calificati la JO Tokyo 2020 au fost prezentati de Federatia Romana de Canotaj

Scrie un comentariu