Stiri Interne

Cand incep inscrierile pentru Eurovision 2015

Scris de Administrator

Romania se pregateste din nou de Eurovision! Editia de anul acesta va avea loc la finele lunii mai, in Viena (Austria). Iata cand incep inscrerile pentru Selectia Nationala!

eurovision-paula-seling-ovi

Cand incep inscrierile la Eurovision 2015? Ei bine, da! Romania se pregateste deja intens pentru editia de anul acesta a celebrei competitii muzicale, iar inscrierile pentru Selectia Nationala a concursului Eurovision 2015 incep luni, pe data de 26 ianuarie.

Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru Selectia Nationala a Eurovision 2015 o pot face pana pe 8 februarie.

Piesele pot fi trimise prin posta sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, Bucuresti), pe suport CD, cu mentiunea „Pentru Selectia Nationala Eurovision 2015” inscrisa pe plic, sau electronic, la adresa eurovision@tvr.ro.

Producatorii Selectiei Nationale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc si Bogdan Ghitulescu, iar Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, sefa delegatiei Romaniei la Viena.

Calendarul pentru desfasurarea selectiei:

– 26 ianuarie – 08 februarie: inscrieri – depunerea sau trimiterea pieselor la Registratura TVR ori electronic la adresa eurovision@tvr.ro

– 9, 10, 11 februarie: preselectii – piesele vor fi audiate de juriu

– 12 februarie: anuntarea celor 12 piese care vor intra in concurs, printr-o conferinta de presa

Castigatorul finalei Eurovision Romania va fi ales pe 8 martie, intr-un spectacol transmis in direct de Televiziunea Romana.

Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 si 21 mai si finala pe 23 mai.

Mai multe detalii, precum si Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014 cu piesa „Miracle„, ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Competitia de anul trecut a fost castigata de piesa „Rise Like a Phoenix”, interpretata de Conchita Wurst.

Scrie un comentariu