Evenimente Stiri Interne

Campionatului Mondial de Handbal Feminin din Japonia vazut prin ochii Narcisei Lecusanu

Scris de Ana Kozma

Declarata in repetate randuri drept una dintre cele mai valoroase handbaliste a generatiei sale in Romania, Narcisa Lecusanu a fost prezenta la Campionatul Mondial de Handbal Feminin din Japonia, de data aceasta ca membru in board-ul IHF.

Campionatului Mondial de Handbal Feminin din Japonia vazut prin ochii Narcisei Lecusanu

Narcisa Lecusanu este fara indoiala una dintre cele mai bune jucatoare de handbal ale Romaniei si chiar daca s-a retras de pe teren, ea a ramas adanc implicata in lumea handbalului. Recent, cea care a purtat tricolorul si a dus numele Romaniei pe cele mai inalte podiumuri ale performantei in lumea sportului, s-a intors din Kumamoto (Japonia), acolo unde a participat la Campionatul Mondial de Handbal Feminin in calitate de membru in board-ul IHF (Federatia Internationala de Handbal).

„A fost un mondial foarte bun din multe puncte de vedere. Cum ar fi organizarea exemplara a comitetului organizatoric japonez care a reusit sa reactioneze cu solutii adecvate la fiecare cerere a delegatiilor prezente. Am discutat cu mai multi conducatori care au avut numai cuvinte de lauda.

Miza jocurilor, si aici ma refer la calificarea pentru turneele pre- olimpice, a dat culoare si importanta tuturor jocurilor. Echipe deja calificate la Jocurile Olimpice precum Franta, Brazilia si Coreea de Sud au jucat acum pentru Cupa Presedintelui.

Am numai cuvinte frumoase la adresa organizatorilor, autoritatilor locale si nu in ultimul rand, a echipelor care au oferit un spectacol handbalistic la cel mai inalt nivel.

Autoritatile locale merita toata admiratia pentru tot ceea ce au putut face in cei 3 ani si jumatate de la un fenomen greu de reabilitat in asa scurt timp. Aici ma refer la cele doua cutremure de 7.5 grade in mai putin de 48 ore, care au transformat orasul intr-o gramada de moloz”, ne-a declarat Narcisa Lecusanu.

Nu doar Campionatul in sine a reprezentat o experienta extrem de frumoasa pentru fosta mare sportiva a Romaniei, ci si activitatile adiacente pe care le-a avut pe perioada sederii in Japonia.

„M-au impresionat cu lucruri precum curatenia exemplara. Pe strazi nu exista cosuri de gunoi, iar la scoala copiii si cadrele didactice au incaltaminte la schimb. Uniforma scolara difera de la o scoala la alta. Cat despre restaurantele japoneze, te descalti intotdeauna la intrare.

Am vizitat Muntele vulcanic ASO, scoli, am ajuns si la un club de handbal unde am facut un antrenament cu micile handbaliste.

In plus, am avut onoarea de a fi invitata de catre Vice-Guvernatorul Prefectural, domnul Ono Taisuke, la o intalnire oficiala cu doamna Ambasador din Japonia, Tatiana Iosiper. Din punctul meu de vedere, sportul este un ambasador/reprezentant frumos pentru tara”, ne-a mai dezvaluit ea.

Daca mascota Campionatului Mondial de Handbal Feminin din Japonia a fost ursul panda, sloganul acestui turneu de handbal a fost „Hand in hand”, adica „Mana in mana”.

“- Mana in mana – cred ca este un motto ce se potriveste foarte mult handbalului mondial care uneste oameni de pe toate continentele. Si melodia care a fost creata special a avut refrenul cu repetarea sintagmei – hand in hand”, a mai declarat Narcisa Lecusanu pentru ADPM.

Daca presa autohtona nu a scris in termeni foarte frumosi despre prestatia Romaniei la Campionatul din Japonia, iata ce spune Narcisa despre acest lucru:

„Romania a reusit un rezultat pozitiv cu Ungaria care le-a dus in glupele principale si victoriile cu Senegal si Kazahstan. Nefiind implicata activ, nu pot sa fac comentarii pentru ca este usor sa arunci cu pietre si este mai greu sa cladesti.”

Narcisa Lecusanu recomanda Depurativo Antartico al lui Gianluca Mech!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

On the way to Aqua Dome #handinhand #japan2019

O postare distribuită de Narcisa Lecusanu (@narcisalecusanu) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Best player of the game ANG-FRA, no 27, Nze Minko/ FRA

O postare distribuită de Narcisa Lecusanu (@narcisalecusanu) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

An official evening organized by Japanese officials with popular music and artistic program for all delegates and teams representatives. #kumamuto2019

O postare distribuită de Narcisa Lecusanu (@narcisalecusanu) pe

1 comentariu

Scrie un comentariu