Stiri Interne

Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz, decisiv in calificarea sportivilor romani la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Scris de Ana Kozma

Federatia Romana de Canotaj este prezenta cu 11 echipaje si 41 de sportivi la Campionatul Mondial de la Linz, Austria, care se desfasoara in perioada 25 August- 1 Septembrie. Competitia reuneste la start 1190 de sportivi din 90 de tari.

Campionatul Mondial de Canotaj de la Linz, decisiv in calificarea sportivilor romani la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

“Pentru noi este ultima mare competitie din acest an, cea care decide si calificarile la Jocurile Olimpice. Suntem pentru prima data dupa multi ani cand concuram in foarte multe probe cu sportivi in barci de sine statoare. Obiectivul Federatiei in acest an este calificarea a cat mai multe echipaje pentru Tokyo, iar pe cei care isi doresc o medalie la Linz ii indemn ca atunci cand ajung in finala sa dea totul pentru a-si indeplini visul”, declara Elisabeta Lipa, Presedinta Federatiei Romane de Canotaj.

Medalii de aur și bronz pentru Romania la Campionatul Mondial de Canotaj Juniori de la Tokyo

“Pentru calificarea la Jocurile Olimpice este necesara o clasare in primele 5 locuri la opt plus unu, in primele 8 locuri in probele de patru rame si patru vasle, in primele 11 la probele de dublu vasle si dublu rame, primele 7 locuri in probele de dublu categorie usoara si in primele 9 la probele de simplu. Avem multe echipaje care au avut rezultate foarte bune in acest an, atat la Europene cat si la etapa de Cupa Mondiala de la Rotterdam. Scopul principal al Federatiei este calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 a cat mai multe echipaje si pot sa va spun ca avem o echipa valoroasa si bine pregatita pentru aceasta competitie”, declara Dorin Alupei, Antrenor Federal.

La feminin dublu vasle categorie usoara (LW2x), Romania va fi reprezentata de Ionela-Livia Cozmiuc si Gianina-Elena Beleaga, campioanele mondiale en-titre. La categoria masculin simplu vasle, tara noastra va fi reprezentata de Mihai Chiruta.

La masculin dublu rame (M2-) participa Marius-Vasile Cozmiuc si Ciprian Tudosa, vice-campionii din 2018, iar la feminin dublu rame (W2-) echipajul este format din Cristina-Georgiana Popescu si Amalia Beres.

O medalie de aur si alta de bronz pentru Romania la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret U23

In proba de dublu vasle, la masculin (M2x) din partea Romaniei participa Ioan Prundeanu si Marian-Florian Enache, iar la feminin (W2x) Nicoleta Ancuta Bodnar si Simona Geanina Radis.

La masculin patru rame (M4-) echipajul este format din Mihaita Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan Constantin Berariu si Cosmin Pascari, iar echipajul feminin de patru rame (W4-) este format din Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vrinceanu, Madalina Beres si Denisa Tilvescu.

La feminin patru vasle (W4x) echipajul este format din Larisa Elena Rosu, Elena Logofatu, Nicoleta Pascanu si Tabita Maftei.

In proba de 8 plus carmaci echipajul masculin (M8+) este format din Alexandru Matinca, Adrian Damii, Alexandru Chioseaua, Constantin Adam, Cristi-Ilie Pirghie, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragos Aicoboae, Alexandru-Cosmin Macovei si Adrian Munteanu. In proba feminina de 8 plus carmaci concureaza Madalina Casu, Roxana Parascanu, Adriana Ailincai, Maria Tivodariu, Beatrice-Madalina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel si Daniela Druncea.

Scrie un comentariu