News

Membrii Echipei Nationale de Rugby, transformati de Alexandru Ciucu pentru un scop caritabil!

Scris de Alexandru Manea

Membrii Echipei Nationale de Rugby a Romaniei au trecut printr-o transformare stilistica in dorinta de a ajuta copiii talentati. La initiativa creatorului de costume premium, Alexandru Ciucu, sportivii au renuntat la echipamentul sportiv si au imbracat pentru o zi, elegantele fracuri create de designer.

In aceste noi ipostaze, Stejarii s-au lasat fotografiati pentru Calendarul Oficial Alexandru Ciucu 2013 pe care designerul il va lansa marti, 4 decembrie, in cadrul unui eveniment exclusivist, organizat la Atenee Palace Hilton Bucuresti.

Membrii Echipei Nationale de Rugby apar in cele 12 file ale calendarului in ipostaze de joc, pe teren, respectand regulile si disciplina partidei, insa schimband echipamentul sport cu costumele semnate de Ciucu.

Fotograful ales de cunoscutul designer pentru acest proiect este Alex Galmeanu, iar cei doisprezece sportivi selectionati din Echipa Nationala de Rugby sunt Madalin Lemnaru, OtarTurashvili, Andrei Ursache, Viorel Lucaci, Cosmin Ratiu, Florin Surugiu, Gal Csaba, Ionut Botezatu, Dragos Vasile, Mihai Adascalitei, Mihai Rosca, Vasile Rus.

Proiectul exprima cele doua laturi contradictorii ale personalitatii masculine, prezentand, pe de-o parte, barbatul puternic, activ, dur si luptator, care pastreaza din instinctele primare, si remarcand, pe de alta parte, barbatul imblanzit, rafinat, elegant, perfect adaptat regulilor societatii moderne.

“Se spune ca Rubgy-ul este un sport dur si agresiv. Mi-am propus ca prin acest calendar sa aduc in prim-plan aceasta disciplina, punand-o insa intr-o lumina calda si umana, asa cum este ea de fapt. Un sport demn si elegant.

Consider ca prin aceste valente rugby-ul se suprapune conceptual pe valorile de baza ale designului vestimentar clasic masculin.

Astfel, Calendarul Alexandru Ciucu 2013 vine sa dea o alta dimensiune esteticului masculin, perceput ca imbinare a extremelor sale folosind ca element de legatura fracul – acest simbol al elegantei masculine in absolut.

Mi-a facut o deosebita placere sa lucrez cu Nationala de Rugby a Romaniei pentru realizarea acestui calendar. Am fost foarte surprins sa vad cu cata naturalete si-au asumat sportivii in fata camerei de filmat un rol care la prima vedere parea atat de indepartat de felul lor de a fi”, declara Alexandru Ciucu.

„In fiecare an FRR incearca sa ofere iubitorilor sportului cu balonul oval un calendar pentru anul urmator in care apar cele mai importante figuri din acest sport.

Dupa calendarele din anii trecuti, printre care si cel cu imagini de la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda, in acest an am acceptat cu placere propunerea lui Alexandru Ciucu de a folosi ca modele in calendarul sau pe 2013, doisprezece dintre jucatorii Echipei Nationale de Rugby a Romaniei.

Rezultatul este remarcabil pentru ca el a reusit sa surprinda intr-un mod original nobletea si eleganta acestui sport, pastrand insa forta, vitalitatea si pesonalitatea jucatorilor de rugby.

Acest calendar ne bucura cu atat mai mult cu cat are si un caracter social, profiturile incasate in urma vanzarii acestuia, urmand a fi donate Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru programul ‘Tinere Talente’”, declara Alin Petrache, Presedinte Federatia Romana de Rugby (FRR).

„Suntem bucurosi sa ne alaturam acestui proiect original realizat de Alexandru Ciucu. Fondurile donate vor fi folosite de Fundatie pentru a sprijini tineri artisti plastici si muzicieni valorosi, dar lipsiti de resurse financiare, prin burse, mentorat si promovare in cadrul programului ‘Tinere Talente’”, declara Mugurel Margarit-Enescu, Director Executiv Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Profitul rezultat in urma vanzarii Calendarul Alexandru Ciucu 2013 va fi donat Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, in beneficiul programului “Tinere talente”, in virtutea relatiei traditionale pe care Alexandru Ciucu o are cu Casa Regala ca furnizor oficial.
Calendarul Oficial Alexandru Ciucu 2013 are pretul de 100 de lei si poate fi cumparat incepand cu data de 5 decembrie din reteaua de magazine Tata&fiul si de la Atelierul de Inalta Croitorie Alexandru Ciucu.

Calendarul poate fi deasemena comandat de pe site ul oficial al atelierului, www.alexandruciucu.ro.

Despre autor

Alexandru Manea

Scrie un comentariu