Stiri externe

Brandurile care retrag reclamele de pe Facebook și Instagram. Campania #stophateforprofit

Scris de Ana Kozma

Campania #stophateforprofit a fost lansată luna aceasta. Are ca scop întreruperea reclamelor pe Facebook în luna iulie, din cauză că rețeaua de socializare nu ia măsuri pentru a stopa discursurile care incită la ură.

Brandurile care retrag reclamele de pe Facebook și Instagram. Campania #stophateforprofit

Deja aproape 250 de mari companii s-au alăturat campaniei #stophateforprofit. Aceasta a fost demarată în urmă cu puțin timp, la solicitarea mai multor grupuri de drepturi civile din America. Acestea au cerut brandurilor să întrerupă publicitatea pe Facebook în luna iulie. Asta din cauză că platforma de socializare nu ia măsuri pentru a stopa discursurile care incită la ură.

Reacția lui Mark Zuckerberg nu a întârziat să apară. „Vom interzice toate discursurile care incită la ură din reclame!”, spune el. Cu toate acestea, aproape 250 de mari brand-uri au hotărât să întrerupă publicitatea pe Facebook luna viitoare. Lucru care, bineînțeles, va aduce pierderi financiare uriașe pentru platforma de socializare.

Printre brand-urile care s-au alăturat campaniei #stophateforprofit se numără nume extrem de importante. Vorbim aici despre Coca Cola, Honda, Levi’s, Mozilla, Patagonia sau Unilever.

Iată AICI lista completă a companiilor ce s-au alăturat campaniei până în prezent.

Studiu: 70% din oameni citesc doar titlul articolelor distribuite pe Facebook

Scrie un comentariu