ADPM Beauty

Botox-ul scade riscul de depresie cu 40%? Explicația medicului chirurg estetician Iancu Morad

Scris de Ana Kozma

Tratamentele cu toxină botulinică (Botox) șterg ridurile și semnele înaintării în vârstă, dar scad și riscul de dezvoltare a depresiei cu 40%. Astfel susțin specialiștii, iar medicul chirurg estetician Iancu Morad explică legătura între acest tratament de întinerire și starea de mulțumire a pacientului.

Botox-ul scade riscul de depresie cu 40%? Explicația medicului chirurg estetician Iancu Morad

Specialiștii susțin că tratamentul cu toxină botulinică (Botox) aduce nu doar beneficii estetice, ci și stării de echilibru psihic al pacienților. Botoxul atenuează semnele de îmbătrânire, șterge ridurile fine și ne scapă de transpirația excesivă, iar, mai nou, s-au efectuat studii care au demonstrat că poate chiar să scadă riscul de depresie.

Ce este Botoxul?

„Botoxul este o substanță obținută dintr-o toxină produsă de bacteria Clostridium botulinum. Acționează la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la mușchi. În acest fel, mușchiul nu mai este suprasolicitat zi de zi relaxând astfel ridurile existente și prevenind formarea altora.

Toxina botulinică este una dintre cele mai folosite substanțe în medicina estetică.

Are numeroase beneficii atunci când vine vorba despre înfrumusețare și rejuvenare facială. Estompează vizibil semnele îmbătrânirii, șterge ridurile fine și chiar tratează transpirația în exces, prin injectarea în zona axilei. Este ușor de utilizat, tratamentele sunt rapide, nedureroase și cu efecte dovedite, spectaculoase”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Botoxul și depresia

Studii recente arată că riscul de apariție a depresiei scade cu până la 40% la pacienți care au urmat diferite tratamente cu Botox. Medicul Iancu Morad este de părere că acest lucru are o foarte stânsă legătură cu stima de sine. Persoanele împăcate cu ele însele și cu ceea ce văd atunci când privesc în oglindă sunt mai puțin predispuse la depresie decât oamenii care nu sunt mulțumiți de felul în care arată.

„Oamenii sunt în general auto-critici. Se privesc în oglindă și își analizează cu atenție toate imperfecțiunile, defectele. Mai ales odată cu înaintarea în vârstă, stima de sine poate scădea, odată cu apariția semnelor îmbătrânirii. Pe acest fond, depresia se poate instala foarte ușor.

Este important ca atât femeile, cât și bărbații, să fie încântați de reflecția lor din oglindă. Văd la toți pacienții mei că pleacă de la clinică cu zâmbetul pe buze, bucuroși de rezultatele tratamentelor. Atunci când faci lucruri pentru tine, tratamente care te ajută să arăți mai bine, și starea ta de spirit este automat mai bună”, adaugă medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Botoxul, cea mai solicitată intervenție estetică pe timp de pandemie

“Tratamentul cu botox este unul dintre cele mai solicitate în această perioadă pentru a atenua ridurile cauzate de stresul pandemiei. Injecțiile cu botox nivelează zonele cu riduri, iar pielea capătă un aspect fin, întins.

În acest mod, se obține un chip întinerit, fresh. Este ca și cum ai revenit dintr-o vacanță relaxantă sau ai avut parte de un somn odihnitor. Și asta pentru câteva luni bune. O astfel de impresie ai când te privești apoi în oglindă. Efectuată corect, de un medic cu experiență, intervenția îmbunătățește considerabil aspectul tenului. Păstrând însă trăsăturile naturale”, explică Dr. Iancu Morad, de la clinica Luxury Aesthetics.

Scapi de transpirația abundentă cu Botox

“Tratamentul cu toxină botulinică este rapid și constă în microînțepături în zona axilară, prin care injectăm micropicături de substanță. Intervenția este nedureroasă, nu necesită anestezie. Decât aplicarea de gheață pe zona tratată timp de 10 minute, înaintea procedurii. Toxina botulinică blocheză anumiți receptori astfel încât activitatea glandelor sudoripare este redusă, iar transpirația se diminuează cu până la 70-80% sau chiar dispare complet. Efectele durează până la 9-12 luni”, dezvăluie medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Tratamentele cu botox sunt realizate de Dr. Iancu Morad în clinicile Luxury Aesthetics din București (Str. Hatmanul Arbore 12) și Constanța (Str. Bogdan Vodă 75).

Carmen Negoiță împlinește azi 40 de ani. Ce îi face medicul Iancu Morad pentru a arăta mai sexy ca la 20!

Scrie un comentariu