Stiri externe

Beyonce si Jay Z au generat un numar record de vizitatori la Luvru in 2018

Scris de Iancu Iulia

Beyoncé si Jay-Z au ajutat Muzeul Luvru sa stabileasca un nou record mondial in 2018.

 

Vara trecuta, Jay-Z si Beyoncé au lansat videoclipul melodiei “Apeshit” care a devenit viral si a strans peste 148 de milioane de vizualizari in doar cateva luni. Imaginile cu cei doi artisti dansand in faimosul muzeu au starnit interesul in randul oamenilor, iar acestia si-au dorit sa-l viziteze si sa afle mai multe despre el.

Muzeul simbol al Parisului a fost vizitat anul trecut de 10.2 milioane de vizitatori si a inregistrat o crestere cu 25% fata de anul precedent. Luvru a avut un alt mare succes, a intrecut si recordul stabilit in 2012, cand a strans 9,7 milioane de vizitatori.

“Niciun alt muzeu din lume nu a mai atins acest numar.” – a declarat un reprezentat al muzeului intr-o conferinta de presa

Luvru a stiut sa exploateze faptul ca Beyonce si Jay-Z au filmat in interiorul muzeului si si-a crescut notorietatea in cultura pop. In luna iulie a deschis pentru vizitatori un tur care se numeste “Jay-Z si Beyonce la Luvru”, iar cei care il aleg vor descoperi toate operele de arta care au aparut in videoclipul melodiei “Apeshit”.

In urma atentatelor care au avut loc in Franta in 2016, rata turismului scazuse cu 1.5 %, insa acum lucrurile par sa se intoarca la normalitate. Doi ani mai tarziu, Franta este in continuare cea mai vizitata tara din lume, insa statisticile arata ca pana in 2030 lucrurile s-ar putea sa se schimbe.

Jay-Z si Beyoncé si-au lasat de mult timp amprenta din multe puncte de vedere. De la stil vestimentar, mod de a vorbi pana la ce melodii se asculta la o nunta. Pana cand credeti ca se va mai asculta hitul lui Beyonce “Single Ladies” la o nunta? Probabil ca foarte mult timp de acum inainte, insa cu siguranta nu ne asteptam ca cei doi sa influenteze si turismul.

Scrie un comentariu