ADPM Cool

Pentru prima oara in 55 de ani, Barbie este femeie de afaceri! Vine la pachet cu tableta, smartphone si laptop!

Scris de Administrator

Inca de cand si-a facut debutul in anul 1959, Barbie „a jucat” tot felul de roluri, de la astronaut sau printesa si pana la prezentatoare de stiri, medic ori presedinte al Statelor Unite. Mai nou insa, celenra papusa pare ca si-a gasit o noua indeletnicire – aceea de antreprenor.

barbie-antreprenor

Barbie „femeia de afaceri” a fost lansata de compania Mattel in luna februarie, in cadrul International Toy Fair. Este deja scoasa la vanzare pe Amazon, iar din luna august va fi disponibila si in mai multe magazine din toate colturile lumii.

Compania Mattel a facut echipa cu 8 antreprenoare de succes pentru a lansa interesanta papusa, care vine la pachet cu tableta, smartphone si laptop.

Cateva dintre cele care au servit drept inspiratie in crearea acestei noi papusi Barbie sunt Reshma Saujani (fondatoarea „Girls Who Code”), Susan Feldman si Alison Pincus (fondatoare „One Kings Lane”), dar si Jennifer Hyman si Jenny Fleiss (fondatoare „Rent and Runway”).

barbie-antreprenor1

„Din pacate, traim intr-o lume in care fetele sunt bombardate cu informatii cum ca job-urile de programator ori inginer sunt pentru barbati. Atunci cand intrebi o fata ce este un specialist in IT, in general isi imagineaza un tip geeky tastand la computer, si apoi ne intrebam de ce femeile nu urmeaza cariere in aceste domenii. Trebuie sa incercam sa schimbam aceste lucruri si sa aratam lumii mai multe femei cool, dinamice si creative in astfel de roluri”, a declarat Reshma Saujani.

Participantii la aceasta campanie le-au oferit tinerelor sfaturi legate de cariera, miercuri dupa amiaza, in cadrul unei discutii pe Twitter, oferind hashtag-ul #BarbieChat.

barbie-antreprenor2

In plus, Barbie va avea de acum proptia-i pagina pe LinkedIn si un imens panou publicitar in Times Square din New York, pe care sta scris hashtag-ul #unapologetic.

Antreprenoarea Barbie face parte din colectia „I can be”, lansata de Mattel in anul 2010, aceasta avand scopul de a le arata tinerelor fete ca pot opta pentru o paleta foarte mare de job-uri moderne.

Este pentru prima data in 55 de ani cand Barbie joaca rolul de femeie de afaceri, aratand lumii ca femeile isi pot indeplini orice vis.

Antreprenoarea Barbie este disponibila in 4 variante de nationalitati si are un pret de aproximativ 13 dolari, conform CNN.

Despre autor

Administrator

Scrie un comentariu