ADPM Cool News

Plimbaretul Barack Obama! Cele mai interesante fotografii din deplasari!

Scris de Administrator

La doar 1 an dupa ce a fost pentru prima oara ales in functia de Presedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama reusise deja sa bata recordul pentru presedintele cu cele mai multe deplasari la activ din istoria moderna a SUA. Iata in continuare cateva dintre momentele memorabile din timpul vizitelor peste mari si tari ale lui Barack Obama.

Conform unui raport emis de „National Taxpayer Union Foundation”, cea mai mare parte a calatoriilor lui Barack Obama dincolo de tarmurile Americii au avut loc in anul 2009, acelasi an in care acesta a reusit sa bata recordul pentru presedintele cu cele mai multe deplasari la activ (in primul an)  din istoria moderna a SUA.

Atunci, Presedintele Obama a facut 10 calatorii in 21 de tari si a stat in afara teritoriului SUA vreme de 37 de zile.

George W. Bush a fost cel care in trecut detinuse acest record pentru 7 vizite in 17 tari si 28 de zile dintre-un an petrecute in strainatate.

Pe langa faptul ca a participat la numeroase reuniuni internationale si summit-uri, evenimente tipice pe itinerariul oricarui presedinte, Barack Obama a avut grija sa faca si cateva calatorii unice si emblematice.

El a fost primul presedinte in functie care a vizitat Myanmar, iar calatoria presedintelui in Egipt nu doar ca a marcat un nou inceput, dar a si indeplinit promisiunea pe care acesta o facuse in perioada campaniei electorale… accea de a vizita o tara musulmana in primele 100 de zile de cand va fi numit presedinte.

In vizita la Regina

barack-obama-vistsing-the-queen

De-a lungul domniei sale, Regina Elisabeta a avut ocazia de-a schimba amabilitati cu nu mai putin de 12 presedinti americani. Intlanirea cu Barack Obama si Prima Familie a fost insa… cu totul si cu totul deosebita. Iar asta poate datorita imbratisarii cu care Michelle Obama a reusit sa o surprinda pe Regina.

Myanmar

 barack-obama-in-myanmar

Obama a fost primul presedinte american ce a vizitat Mynamar. In timpul acestei calatorii, el a intalnit–o pe Aung San Suu Kyi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace, pe care nu a ezitat sa o laude pentru curajul si determinarea de care a dat dovada.

Ghana

barack-obama-in-ghana

Conform spuselui lui Barack Obama, una dintre cele mai memorabile calatorii a fost vizita la Cape Coast Castle, un avanpost al sclavilor din Ghana unde mii si sute de africani au fost dusi ca marfa umana in SUA, America de Sud si Caraibbe.

„Aproape ca acesti pereti pot vorbi. Incerci sa-ti imaginezi aceste momente incredibil de chinuitoare”, a declarat Presedintele Obama in cadrul unui interviu realizat de Anderson Cooper pentru CNN.

Oslo

barack-obama-in-oslo

La nici un an dupa castigarea alegerilor, Barack Obama a castigat Premiul Nobel pentru Pace. A mers personal sa-si ridice premiul din Oslo.

Vatican

barack-obama-in-vatican

In 2009, Obama s-a intalnit pentru prima oara, la Vatican, cu Papa Benedict al XVI-lea si intr-un scurt schimb de tachinari, i-a spus acestuia: „Sfintenia ta, sunt sigur ca sunteti obisnuit sa fiti fotografiat. Eu abia acum ma obisnuiesc.”

India

barack-obama-in-india

barack-obama-in-india_1

Obama si-a etalat talentul de dansator intr-un liceu din Mumbai. Indienii au fost atat de incantati de eforturile presedintelui incat i-au numit miscarile „the Obama Indian Tango”.

Afganistan

barack-obama-in-afghansitan

In luna mai 2012, Obama a facut o vizita surpriza in Afganistan, acolo unde s-a adresat fortelor militare de la Baza Aeriana Bagram si a semnat un tratat strategic de retragere a trupelor cu Presedintele Afgan Hamid Karzai.

Arabia Saudita

barack-obama-in-arabia-saudita

In timpul primei sale vizite din Arabia Saudita, Obama nu numai ca a fost primit cu bratele deschise, dar a primit si Ordinul de Merit din partea Regelui Abdul Aziz.

Egipt

barack-obama-in-egipt

Dupa ce a castigat cursa pentru Casa Alba in 2009, Obama si-a tinut promisiunea facuta in campania electorala de a vizita o tara musulmana in primele 100 de zile de la depunerea juramantului. Atunci, Barack Obama a calatorit in Egipt, loc in care s-a adresat studentilor si a anuntat un nou inceput intre Statele Unite si tarile musulmane.

Mexic

barack-obama-in-mexic

O fotografie spune mai mult decat o mie de cuvinte… Poate ca nimic nu poate expune mai bine diferentele existente intre opiniile pe care Washingtonul si Moscova le au vis-a-vis de Siria mai bine decat aceasta imagine ce il infatiseaza pe Barack Obama in timpul unei intalniri oficiale pe care a avut-o cu Vladimir Putin in Mexic.

Scrie un comentariu