Stiri Interne

Baiatul desfigurat de explozie, operat la Acibadem: i s-au reconstruit pleoapele, nasul si gura

Scris de Alexandru Manea

Medicii de la clinica Acibadem din Bodrum l-au operat cu succes pe baietelul roman care a ramas desfigurat dupa explozia unei masini. Specialistii i-au reconstruit acestuia pleoapele, nasul si gura.

copil-explozie-operatie-acibadem

Cazul emotionant al baietelului roman, in varsta de doar doi ani, desfigurat din pricina unei explozii a unei masini, a fost rezolvat cu succes de Prof. Dr. Mehmet Mutaf, specialist in Chirurgia Plastica, Estetica si Reconstructiva la clinica Acibadem din Bodrum.

“Interventia efectuata a fost prima din o serie de trei interventii planificate pentru reconstructia fetei si a degetelor de la ambele maini. Prima interventie a durat aproximativ 11 ore si a presupus refacerea pleoapelor superioare si inferioare, eliberarea regiunii periorbitale-comisuroplastie, reconstructia gurii si buzelor, reconstructia nasului- prima parte”, a declarat Prof. Dr. Mehmet Mutaf.

baiat-operatie-acibadem-3 baiat-operatie-acibadem-4

 

“Astazi oamenii din Romania si din Turcia s-au rugat pentru Alex impreuna. Am finalizat cu succes prima etapa, insa mai avem de facut multe lucruri pentru el”, a declarat medicul chirurg.

Durata spitalizarii va fi de aproximativ 2 saptamani, iar sederea pacientului Alexandru Botorea se va prelungi la Bodrum pana la urmatoarea interventie, care va avea loc peste aproximativ 2 luni de zile. Pacientului i se va monta un dispozitiv pentru dilatarea tesutului in vederea crearii unui nou tesut pentru transplantare.

baiat-operatie-acibadem-1

„A doua interventie va presupune reconstructia nasului si a tesutului facial, de asemenea, se va incerca eliberarea tesutului afectat de la maini pentru a crea miscare intre degetul mare si mana. A treia interventie, recomandata cand pacientul va avea varsta de 6 sau 7 ani, va presupune reconstructia degetelor de la ambele maini si a urechilor” a mai declarat medicul chirurg.

Pacientul a fost internat in spitalul Acibadem Bodrum in data de 24 august 2015, pentru interventia de reconstructie a fetei, ca urmare a unei arsuri de gradul III si IV la cap si maini, survenite in urma exploziei unei masini in aprilie 2015 in Romania.

operatie-acibadem-1

Interventia si deplasarea pacientului Alexandru Botorea si a familiei a fost posibila datorita campaniilor umanitare de strangere de fonduri, iar prima interventie in valoare de 30.000 Euro, a fost platita de catre Asociatia „Salveaza o Inima” din Romania. Costul estimativ pentru a doua interventie va fi de aproximativ 40.000 euro, de asemenea pacientul va avea nevoie si de fonduri necesare pentru tratament postoperator si perioada de recuperare. Pana in prezent in contul Asociatiei Salveaza o Inima s-au strans aproximativ 48.965 euro din donatii.

Micutul Alex Botorea, care a trecut la varsta de doi ani printr-o tragedie, o masina a bunicilor a explodat si copilul a suferit arsuri grave, a facut astazi pasul spre o noua etapa din viata sa cu ajutorul Prof. Dr. Mehmet Mutaf, specialist in chirurgie estetica si reconstructiva la spitalul Acibadem din Bodrum.

Tinerii parinti il vad puternic pe Alex, si asta le da si lor putere. Acestea au fost vorbele mamei ieri, iar ambii parinti sunt astazi calmi, optimisti si pozitivi, au toata increderea.

Micutul Alex are nevoie de cateva operatii succesive pentru reconstructia partilor din corp care au suferit in urma incendiului. Ieri, in prima etapa, intr-o operatie ce a durat aproape 11 ore, au fost reconstruite zonele din jurul ochilor, gurii si piramidei nazale.

Chipul este afectat pentru ca tesutul ars nu mai este elastic si este nevoie de interventii delicate.
Peste aproximativ doua saptamani vor fi inserate balonase de silicon in zona pieptului, acestea ajutand corpul sa produca tesut (piele) nou, ce va fi folosit pentru a inlocui tesutul ars de pe fata. Urechile vor fi reconstruite in jurul varstei de 7 ani, recuperarea necesita rabdare, dar micutul Alex poate avea o noua viata.

Medicii romani i-au salvat viata dupa accident, acum echipa din Turcia se ocupa de reconstructia atat de necesara pentru el.

Pe 3 septembrie, Prof. Dr.Mehmet Mutaf va veni la Bucuresti la Reprezentanta Acibadem (Str. N. Golescu, nr. 17, etaj 2, sector 1, Bucuresti) pentru a oferi evaluari gratuite pacientilor aflati in nevoie.

Cu aceasta ocazie, Andreea Marin, cea care a intermediat ducerea multor cazuri medicale la Acibadem, va realiza un interviu cu acesta.

http://www.acibadem.com.ro/

http://www.turciasisanatateata.ro/

Scrie un comentariu