Stiri externe

Avocatul lui Bill Gates. Luptă să îi apere averea de 130 de miliarde de dolari

Scris de Ana Kozma

Melinda și Bill Gates divorțează după 27 de ani de căsnicie. Întrebarea de pe buzele tuturor în această perioadă este: cum își vor împărți averea la partaj doi dintre miliardarii lumii? Iată cine este avocatul lui Bill Gates, cel care luptă să îi apere acestuia averea de 130 de miliarde de dolari.

Avocatul lui Bill Gates. Luptă să îi apere averea de 130 de miliarde de dolari

La începutul acestei săptămâni, Melinda și Bill Gates au dat vestea că divorțează. Mariajul lor se încheie după 27 de ani, iar toată lumea se întreabă cum își vor împărți averea. Sunt doi dintre cei mai bogați oameni ai lumii, dar nu au semnat un contract prenupțial, așa cum se poartă de obicei în lumea miliardarilor.

În acest sens, Bill Gates și-a angajat deja un avocat care să îi apere averea estimată la 130 de miliarde de dolari. Este vorba despre Charles T. Munger. Acesta are 97 de ani și este bun prieten cu celebrul Warren Buffett.

Bill Gates și avocatul său se cunosc de când lucrau împreună la Brekshire Hathaway. Gates a fost până anul trecut în consiliul de administrație al companiei la care Charles T. Munger este Vicepreședinte.

Avocatul este specializat în afaceri, imobiliare și investiții. Și el a trecut printr-un divorț dureros în anul 1950. Atunci, fosta soție l-a lăsat fără avere. A reușit să se reinventeze însă și să construiască din nou un adevărat imperiu.

Bill Gates a fondat Microsoft în 1975 și a câștigat primul miliard de dolari în 1987. Așadar, era deja miliardar pe vremea când s-a căsătorit cu Melinda, în 1994.

Divorțul secolului. Cum împart banii Melinda și Bill Gates?

Scrie un comentariu