Stiri externe Stiri Interne

Au inceput Jocurile Olimpice de la RIO!

Scris de Administrator

Azi noapte a inceput editia a 31-a a Jocurilor Olimpice, ce se va desfasura anul acesta in Brazilia, Rio de Janeiro. Delegatia Romaniei are 96 de sportivi, iar drapelul a fost dus cu mandrie de gimnasta Catalina Ponor.

image

S-a dat starul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Azi noapte (ora 2.00 – ora Romaniei) a inceput fabuloasa gala de deschidere in care brazilienii si-au aratat maiestria de a organiza un eveniment de o asemenea amploare.

image

Este pentru prima data in istoria JO cand sunt organizate intr-o tara din America de Sud. Aceasta este a 31-a editie. Stadionul Maracana, unde s-a desfasurat ceremonia de deschidere si unde va fi oficiata si cea de inchidere, are o capacitate de peste 70.000 de oameni.

image

Delegatia Romania a defilat la ora 4.30, in frunte cu Catalina Ponor, prima gimnasta care tine drapelul national o competitie a JO. NOi avem 96 de sportivi si sapte rezerve, la 15 sporturi.

image

In total, peste 10.000 de sportivi din 206 tari vor concura pentru 4.924 de medalii, la 42 de sporturi, de la atletism pana la golf sau taekwondo. Peste 500.000 de turisti sunt asteptati in Brazilia ca turisti in perioada Jocurilor Olimpice.

 

Scrie un comentariu