ADPM Coffee Break Video

Ascensiunea lui Teo Trandafir. De la vanzatoare la taraba la regina audientelor TV

Scris de Sorin Dutoiu

Teo Trandafir a avut parte de o traiectorie profesionala spectaculoasa. A inceput sa castige primii bani vanzand la taraba in centrul Bucurestiului, pentru ca apoi sa ajunga una din cele mai faimoase si mai de succes vedete de televiziune din Romania.

Teo Trandafir a avut parte de o traiectorie profesionala impresionanta. De aproape 25 de ani activeaza in lumea televiziunii, fiind, cu mici fluctuatii, campioana la capitolul audiente.

Putini stiu insa ca, in primii ani petrecuti in Bucuresti, absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, sectia araba-engleza, si-a castigat painea vanzand la o taraba de pe bulevardul Magheru din Bucuresti. Apoi, s-a angajat la o agentie de turism pentru a vinde bilete de tratament si odihna.

Odata ce s-a angajat ulterior ca secretara dactilografa la Fun Radio Bucuresti si a intrat in lumea Mass Media, traiectoria sa profesionala a intrat pe o panta ascendenta.

A devenit, in scurt timp, directorul radioului Fun Radio Bucuresti, pentru ca apoi sa se angajeze la alte posturi precum ProFM, Radio 2M Plus.

In 1994, Teo Trandafir a facut marea mutare, angajandu-se la postul TV Tele7abc si prezentand matinalul alaturi de Mircea Badea.

Dupa trei ani de emisiuni zilnice, de luni pana vineri, Teo si Mircea au semnat cu Antena 1, prezentand, la noul post, timp de doi ani, matinalul “Dimineata devreme”. Erau cel mai indragit cuplu de prezentatori la acea data si pareau de nedespartit din punct de vedere profesional.
Si, totusi, in 1999, cei doi au incheiat colaborarea cu Antena 1, sub aceasta formula. Teo a semnat contract cu Pro TV, prezentand, incepand cu anul 2000 si pana in 2007, propria emisiune de divertisment, “Teo”, ce a devenit lider impatabil de audienta.

Mircea Badea a ramas sub contract cu Antena 1 pentru o perioada, prezentand un late-night show alaturi de prietenul sau de la acea vreme, Oreste.

In 2007, Teo a incheiat contractul cu Pro TV si a devenit directorul noii televiziuni Romantica. In ciuda notorietatii sale, vedeta nu a reusit sa obtina rezultate multumitoare, fiind aproape imposibil sa egaleze succesul anterior cu o televiziune mica, inca necunoscuta de public.

A urmat o perioada de cautari profesionale, cochetand cu politica si prezentand-si apoi emisiunea la Prima TV.

Stabilitatea profesionala mult-asteptata a venit abia dupa ce a semnat cu Kanal D si a muncit, alaturi de echipa ei, timp de cateva sa fidelizeze noul public si sa gaseasca reteta succesului pentru actuala piata media din Romania.

In prezent, emisiunea “Teo Show” plaseaza des Kanal D pe primul loc in audiente in intervalul orar in care este difuzata.

Scrie un comentariu