Stiri Interne

Artistele din Amadeus, peripeții pentru concertul din Mexic. Iată ce au pățit!

Scris de Alexandru Manea

Cele patru artiste din trupa Amadeus au susținut o serie de concerte în Mexic în ultimele luni, țară unde au una din cele mai puternice comunități de fani.

Artistele din Amadeus, peripeții pentru concertul din Mexic. Iată ce au pățit!

Talentatele artiste din România au revenit pe continentul american recent pentru un nou concert ce a avut loc în cadrul unui mare eveniment exclusivist, la care au participat lideri ai unor importante corporații internaționale. Spre deosebire de spectacolele anterioare, de această dată cele patru artiste au trecut printr-o serie de peripeții ce le-a dat mari emoții înainte să ajungă în capitala Mexicului.

Primele emoții le-au trăit în Madrid, acolo unde au avut escală înainte de a se îmbarca în zborul transatlantic. Din cauza întârzierii zborului de la București, au pierdut cursa de avea să le transporte în Mexic, astfel că s-au văzut nevoite să petreacă ore bune în Madrid până la următorul zbor.

Apoi, odată ce au ajuns, în sfârșit în Mexico City, au constatat cu stupoare că din bagaje lipsea tocmai violoncelul fără de care Patricia Cimpoiașu nu ar mai fi putut susține marele concert. Situația a fost cu atât mai alarmantă cu cât, din pricina pierderii avionului, au ajuns la destinație exact în ziua concertului.

Organizatorii au dovedit însă un nivel ridicat de profesionalism și au făcut rost, în aceeași zi, de un violoncel similar, cu care frumoasa Patricia a putut să susțină recitalul în fața unui public atât de select.

“Am avut escala foarte scurtă în Madrid și, din acest motiv, am pierdut avionul către Mexico City. Ne-am panicat foarte tare pe moment, mai ales că timpul era foarte strâns. Riscam să nu mai avem timp de repetiții, iar pentru noi repetițiile și probele de sunet sunt extrem de importante pentru ca spectacolul să sune armonios. Am stat aproape o zi întreagă în Madrid așteptând următorul zbor către Mexic. Am ajuns exact în ziua concertului. Pe aeroportul din Mexico City am avut alt șoc: violoncelul meu a fost uitat la bagaje în Madrid. Nu a mai ajuns odată cu noi. Debeaga am făcut reclamație pentru că oricum nu mai era timp să îl livreze și să ajungă la spectacol, așa că i-am anunțat să îl trimită în România. În Mexic organizatorii au fost extrem de amabili pentru a face rost, în foarte scurt timp, de un violoncel asemănător cu care am putut repeta și să susțin concertul. A fost un maraton de emoții, de panică și, în final, de mare bucurie. Am avut un public extraordinar”, declară Patricia Cimpoiașu.

Artistele de la Amadeus au cantat la o nunta de milioane de dolari in Qatar

Cele patru artiste au avut ocazia a doua zi, după concert, să viziteze, pentru câteva ore metropola mexicană.

“Este cea mai veche capitală de pe continentul american. Datează încă din anii 1300 și a fost capitala Imperiului Aztec. Am fost surprinse să vedem cât de dezvoltat este acest oraș. Deși are peste 20 de milioane de locuitori, nu este poluat. Am înțeles că s-au luat măsuri drastice împotriva poluării. S-a redus uzul mașinilor personale, defrișarea și populația este educată să ducă o viață cât mai eco. Am ajuns și în celebra lor Piața Centrală Zocalo, a doua ca mărime din lume, de 48.000 de metri pătrați, și am aflat că este orașul cu cele mai multe muzee, alături de Londra. Mai presus de toate, oamenii din Mexic sunt extrem de calzi și de prietenoși. Este o reală încântare să revenim de fiecare dată în această țară”, declară Andreea Runceanu.

Amadeus a susținut, în ultimele luni, turnee pe patru continente (Europa, Africa, Asia și America) fiind formația din România cu cel mai mare succes peste granițele țării.

Scrie un comentariu