Stiri externe

Artista cu păr pe piept militează pentru acceptarea femeilor cu aceeași problemă

Scris de Ana Kozma

O pictoriță din Canada, pe numele ei Esther Calixte-Bea, se confruntă cu o problemă asupra căreia vrea să ridice gradul de conștientizare, astfel încât și alte femei în aceeași situație să nu se mai rușineze de corpul lor. Iată ce spune artista cu păr pe piept!

Artista cu păr pe piept militează pentru acceptarea femeilor cu aceeași problemă

Esther Calixte-Bea, o pictoriță din Canada în vârstă de 24 de ani, a devenit cunoscută în toată lumea. S-a întâmplat pentru că tânăra militează pentru acceptarea femeilor ce se confruntă cu aceeași problemă ca ea. Esther și-a dezgolit pieptul acoperit de păr pe coperta revistei Glamour UK și luptă astfel pentru transformarea acestei probleme din complex în acceptare.

Artista cu păr pe piept spune că sun numeroase femei în situația ei. Nu se știe însă acest lucru deoarece sunt rușinate de corpul lor și îl ascund cât de mult pot. Problema este una la nivel endocrin și poartă numele de hirsutism. Se manifestă prin creșterea excesivă de păr pe față sau corp, în special la femei.

Esther se confruntă încă din copilărie cu această problemă. A încercat să o rezolve prin multe metode, dar procesul a fost unul mult prea dureros, care a lăsat urme. Așa că a fost nevoită să învețe să se accepte așa cum este.

Fiica Madonnei, eleganta, dar cu par la subrat

„Mi-am dat seama că nu doream să scap de părul de pe piept, de la subraţ şi de pe picioare pentru mine. De fapt, obosisem să trăiesc după regulile altora şi atunci am decis să-mi accept fizicul exact aşa cum este. Să mă eliberez din locul întunecat în care eram şi să fiu eu însămi! Ştiu că, prin ceea ce fac, ajut mai multe femei să se elibereze. Am primit sute de mesaje din partea femeilor care-mi spun că, în tot acest timp, au crezut că sunt singurele care au această problemă.

M-am chinuit mult să-mi accept corpul. În adolescenţă, am suferit de depresie şi am avut gânduri suicidale. Atunci eram disperată şi dacă-mi ieşeau două fire de păr de pe sub bluză. Totul a durat până în vara lui 2019, când am decis că ajunge! Şi mi-am lăsat părul liber pe corp. Este cea mai bună decizie pe care am luat-o. Acum mă simt mai sexy şi mai confortabil în propria piele!”, a declarat pictorița canadiană.

Scrie un comentariu