Style Radar

Are o boală genetică foarte rară, însă a ajuns super model

Scris de Sorin Dutoiu

Melanie Gaydos suferă de o boală genetică foarte rară ce o face să și arate cu totul diferit de cei din jurul ei. Cu toate acestea, deși nu se încadrează în tiparele clasice, a devenit model foarte apreciat în industria fashion.

Are o boală genetică foarte rară, însă a ajuns super model

Nu trebuie să fii înaltă, slabă și să ai chip angelic pentru a deveni model faimos. Melanie Gaydos este un exemplu în acest sens întrucât a devenit un personaj foarte apreciat în industria modei deși unii ar considera că arată foarte ciudat.

Tânăra de 28 de ani din Seattle s-a născut cu o boală genetică numită Ectodermal Dysplasia, ce provoacă tulburări de creștere normală a părului, a dinților și a unghiilor. Cu toate acestea, pe când era studentă în New York, a acceptat propunerea unui fotograf de a deveni model ad hoc în studioul acestuia.

Niciodată nu am fost jenată de modul în care arăt, declară Melanie. Pe vremea studenției obișnuia să deseneze multe autoportrete, astfel că a ajuns să se simtă foarte bine în pielea ei.

S-a înscris apoi ca model pe diferite site-uri de profil, fiind remarcată de fotografi creativi care își doreau un model cu totul special.

@amberasaly 🌹🎲🌹🎲🌹 @galore @rosegnyc @beauteousmax #melaniegaydos #galoremag #amberasaly

A post shared by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on


Anii au trecut și Melanie a ajuns să se implice în multe proiecte în industria fashion. Nu are un manager încă. Se ocupă singură de contracte. A realizat ședințe foto pentru diverse reviste și a defilat chiar pe podium în cadrul New York Fashion Week.


Totuși, nu multe reviste au fost dispuse să publice fotografii ce o au ca model. Mulți încă ezită să facă asta. Cred că se sperie de ideea de a le publica, spune Melanie, adăugând: Încă din perioada școlii, colegilor le era frică de mine sau se simțeau inconfortabil în preajma mea. Nu au de ce să facă asta. Este pur și simplu o afecțiune a AND-ului meu. Așa m-am născut. Nu mi-a afectat deloc modul de a gândi, de a mă comporta.

@monsieurcoms 🔥🌹🔥🌹🔥 @assad_illmatic #melaniegaydos #monsieurcoms

A post shared by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on


Melanie crede că industria modei își schimbă reperele și devine mult mai flexibilă căutând noi tipologii de modele, oameni cât mai speciali.


În curând va pleca la Berlin Fashion Weel și apoi va filma pentru un proiect în Paris.

Love you London <3

A post shared by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on

Scrie un comentariu