Stiri externe

Apune familia regală din Marea Britanie?

Scris de Alexandru Manea

Nimeni nu mai e dornic să preia tronul Marii Britanii. Așa declară Prințul Harry, cel care subliniază că este nevoie ca monarhia britanică să fie modernizată, în ton cu vremurile.

Apune familia regală din Marea Britanie?

Monarhia Marii Britanii nu va mai fi, se pare, așa cum o știam până acum. Prințul Harry spune că vor fi luate decizii care să modernizeze tot sistemul actual pentru a ține pasul cu vremurile. Altfel, familia britanică și tradițiile de secole vor avea susținători din ce în ce mai puțini.

Harry a declarat că, în acest moment, niciunul din moștenitorii tronului nu ar fi dornic să preia atribuțiile Reginei Elisabeta.

”Există vreun membru al Familiei Regale care să vrea să fie rege sau regină? Nu cred, dar ne vom îndeplini îndatoririle la momentul potrivit. Monarhia este o forță a binelui și vom avea grijă să păstrăm atmosfera pozitivă pe care a obținut-o și păstrat-o Regina de mai bine de 60 de ani. Lucrăm să modernizăm monarhia britanică și nu o facem pentru noi, ci pentru oamenii buni care ne înconjoară”, a declarat el.

Este pentru prima dată când un pretendent al coroanei declară că nu mai există interes pentru succesiunea la tron.


Harry a fost foarte vocal în ultimele lui, deschizându-și sufletul în cadrul mai multor interviuri. A dezvaluit și că a suferit de atacuri de panică după moartea mamei sale, Prințesa Diana, apelând atunci la ajutor psihiatric.

1 comentariu

Scrie un comentariu