Stiri Interne

Antrenamentul cu sfori de la sala. Iata de ce e atat de bun!

Scris de Alexandru Manea

Antrenamentul cu sfori, folosit in multe discipline de fitness, este pe cat de fascinant atunci cand il privesti, pe atat de eficient pentru slabit si definire musculara. Manevrarea funiilor cu ambele maini, de sus in jos, in viteza, pana cand franghiile se unduiesc in aer in forma de S lucreaza intr-un mod extraordinar muschii abdominali si intensifica metabolismul arzand rapid grasimea nedorita.

Antrenamentul cu sfori de la sala. Iata de ce e atat de bun!

Acest tip de antrenament face parte si din seria de exercitii din centrul Bodyshape, Bucuresti, iar Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre si dublu campion national de Culturism si Fitness, explica in detaliu de ce este atat de eficient.

“Daca ai vazut cum se desfasoara un antrenament cu sfori, cu siguranta ai fost impresionat. Dar sunt convins ca te-ai intrebat daca este si eficient si care sunt beneficiile. Antrenamentul cu sfori stimuleaza extraordinar metabolismul intr-un timp foarte scurt. Un astfel de antrenament necesita mult oxigen si creste consumul de oxigen post antrenament mai mult decat orice alta forma de antrenament traditional. Asta inseamna ca antrenamentul cu sfori este o modalitate foarte eficienta de ardere a grasimii care te face mai puternic si mai rezistent in acelasi timp. Astfel, daca te antrenezi in mod regulat cu sfori vei avea un corp mai suplu si mai tonifiat, dar si mai puternic si mai rezistent in acelasi timp.

 

Antrenamentul cu sfori se poate diversifica usor

 

Sforile sunt un accesoriu fantastic pentru ca sunt portabile si te poti antrena oriunde cu ele: in parc, pe plaja sau in sala. Majoritatea oamenilor cred poti face doar valuri alternative cu doua maini cu aceste sfori, dar in fapt poti face peste 30 de miscari si combinatii cu aceste accesorii. Sunt exercitii specifice pentru forta, rezistenta aeroba sau rezistenta anaeroba. Le poti face singur sau cu un partener.

Antrenamentul cu sfori este foarte bun pentru abdomen si lantul muscular posterior

Multi cred ca este benefic doar pentru tonifierea bratelor. Daca te antrenezi corect, miscarile de val pe care le faci cu sfoara trebuie initiate din solduri. Acest lucru este foarte

benefic pentru femurali, fesieri si erectori spinali. De asemenea un lucru interesant la acest tip de antrenament este forta care se intoarce prin sfori. Mentinerea echilibrului si absorbtia socului dat de sfori duce la o buna activare a abdomenului.

 

Antrenamentul cu sfori iti antreneaza mintea

Daca te antrenezi intens cu acest accesoriu, 30 de secunde pot parea o eternitate. Trebuie sa iti fortezi mintea sa nu renunte si sa reziste oboselii musculare si senzatiei de sufocare. Cu perseverenta si dedicare poti ajunge sa faci antrenamente complete cu sfori de pana la 10-20 de minute.

 

Antrenamentul cu sfori are un impact scazut asupra articulatiilor

Acest tip de antrenament este o alternativa extraordinara la activitatile cu impact ridicat precum alergatul sau saritul. Este foarte eficient pentru persoanele cu probleme de glezne, genunchi, solduri pentru ca poti stimula ritmul cardiac foarte mult fara stres pe articulatii”, explica Flavius Ursachi, Head Coach la Bodyshape Transformation Centre.

Antrenamentul cu sfori face parte din suita de antrenamente cu greutatea corpului sau cu accesorii minimale din clasele Bodyshape Transformation Center, cu care mii de bucuresteni au slabit 4000 kg si 20.000 de cm din talie si de pe solduri (www.bodyshapetransformation.com).

 

Scrie un comentariu