News Stiri externe

Angelina Jolie i-a vizitat pe refugiatii sirieni din Irak! Iata ce a spus!

Scris de Christian Stan

Angelina Jolie a fost in Irak, cu ocazia “Zilei mondiale a refugiatilor” care este stabilita pe 20 iunie. Mai intai a mers in orasul daramat de bombe, Mosul, iar apoi a facut o vizita intr-o tabara de refugiati. Angelina a declarat ca este foarte ingrijorata de cele intalnite, intrucat situatia din Mosul este cea mai grava vazuta de cand are titlul de Ambasador al Natiunilor Unite.

Vizita din tabara de refugiati din Mosul, Irak,  a marcat-o atat de tare pe Angelina Jolie, incat aceasta a declarat urmatoarele: „am vazut in Mosul cea mai mare devastare pe care a vazut-o in toti anii de cand lucreaza alaturi de ONU.”
Cei sapte ani de razboi din Irak si Siria au distrus vietile a sute de mii de oameni si au lasat in urma o durere sfasaietoare. Dupa vizita din orasul Mosul, care anul trecut a fost eliberat din mainile jihadistilor, Angelina a mers intr-o tabara care gazduia peste 33.000 de refugiati sirieni.
Nordul orasului Mosul pare ca prinde viata, dar dureaza foarte mult constructia caselor. Va trece un deceniu pana cand viata in Mosul sa revina la ritmul de odinioara.

Angelina Jolie a mai declarat ca “Oamenii sunt lipsiti! Nu au acces la ajutor medical pentru copii, multi nu au apa curenta si nu le sunt indeplinite nevoile de baza.” Ea facut un apel catre comunitatea internationala pentru a usura si grabi situatia celor loviti de razboi pentru a intra si ei intr-o normalitate.

Angelina Joile este emisar special al ONU din anul 2001, iar aceasta a fost a cincea vizita a actritei in Irak.

Scrie un comentariu