Stiri externe

Angelina Jolie contesta politica antiimigratie a lui Trump

angelina jolie
Scris de Administrator

Actrita Angelina Jolie se pronunta impotriva noii politici antiimigratie pe care Donald Trump incearca sa o impuna. Ea a scris un eseu pentru The New York Times, observand ca “sa reactionam cu frica nu sta in firea noastra”.

„Refugiatii sunt barbati, femei si copii prinsi in furia razboiului sau afectati de persecutii”, considera Angelina Jolie, in The New York Times. „Departe de a fi teroristi, adesea sunt ei insisi victime ale terorismului”, a adaugat actrita de 41 de ani, ambasador special al Natiunilor Unite.

angelina jolieAngelina Jolie sustine ca propunerea lui Donald Trump de a bloca toti refugiatii din Siria si de a nu mai permite accesul in tara a sapte musulmani va transmite un mesaj gresit altor tari.

Actrita Angelina Jolie are sase copii, dintre care trei, Maddox – 15 ani, Pax – 13 ani si Zahara – 11, au fost adoptati din alte tari.
Vedeta nu s-a implicat in politica pe durata campaniei electorale di SUA, in ciuda faptului ca tatal ei, actorul Jon Voight, s-a declarat un sustinator al lui Donald Trump.


„Fiecare guvern trebuie sa echilibreze necesitatile cetatenilor sai cu responsabilitatile lor internationale. Iar raspunsul nostru trebuie sa fie stabilit si trebuie sa fie bazat pe fapte, nu pe frica”, apreciaza Jolie.

„Ca mama a sase copii care toti au fost nascuti pe taramuri straine si sunt acum mandri cetateni americani, imi doresc enorm ca tara noastra sa fie sigura pentru ei si pentru toti copiii nostri. Dar vreau sa stiu ca si copiii refugiatilor care se califica pentru a primi azil in SUA vor avea mereu o sansa sa-si pledeze cauza unei Americi miloase”, a scris vedeta.

„De fapt, doar o fractiune minuscula — mai putin de un procent – din numarul tuturor refugiatilor din lume se stabilesc vreodata in SUA sau in oricare alta tara. A inchide usa refugiatilor sau celor discriminatinu ne sta in fire si nu ne face sa fim mai in siguranta. Tintind in cei slabi nu ne face sa aratam mai puternici”, a adaugat ea.

„Trebuie sa facem front comun cu oameni de toate credintele si sa luptam impotriva aceleiasi amenintari si sa cautam aceeasi siguranta. Aceasta este directia pe care sper ca oricare presedinte al maretei noastre natiuni ne va conduce alaturi de toti americanii”, a mai precizat Jolie.

Scrie un comentariu