Style Radar

Andreea Tincu si Sense, doua colectii de exceptie! Ce se poarta in sezonul de toamna/iarna

Scris de Administrator

Designerul Andreea Tincu a fost prezenta la Athens Xclusive Designers Week cu doua colectii speciale, ambele create pentru sezonul toamna- iarna 2014/15 – colectia Miginkgo desenata pentru linia Andreea Tincu & Sense si Sense Limited Edition.

andreea-tincu-sense

In colectia MIGINKGO, Andreea Tincu preia elemente vestimentare exotice cu linie clasica si le ofera prin trucuri de croiala un plus de complexitate. Kimono-ul este transformat in jachete moderne care pastreaza insa minimalismul rafinat din stampele asiatice. „Cureaua” tip obi este reinterpretata in accesorii sofisticate ce marcheaza talia- realizate atat din benzi decorative cat si din combinatii uni cu aplicatii tip hand-made.
Fustele si rochiile au un pronuntat volum in partea inferioara iar pantalonii se remarca prin talia inalta si alura loose, detaliu care confera un aer usor retro intregii colectii.

andreea-tincu-sense1 andreea-tincu-sense2

Terminatiile frunzelor de ginkgo devin elemente tip fringed decoration, in timp ce accesoriile de cap sunt prelucrari evidente ale aceleasi forme vegetale.

andreea-tincu-sense3 andreea-tincu-sense4

Este o colectie senzuala, un dialog intre traditie si inovatie transpus in forme elegante, proportionate echilibrat.

andreea-tincu-sense5 andreea-tincu-sense6

Cromatica este dominata de negru, atat in contraste puternice cu ivory sau roz, cat si in tinute all black sau in piese din tweed cu mix dual “black&white”.

andreea-tincu-sense7 andreea-tincu-sense8

Materialele folosite au fost cele din sfera naturala – lana cu cashmire, fire natural de tricotaje, matase, chantung din matase, catifea din bumbac, triplu voal din lana.

andreea-tincu-sense-limited-edition

A doua colectie prezentata – SENSE LIMITED EDITION – s-a remarcat prin piese special gandite pentru zona dedicata evening & cocktail. Siluetele extrem de feminine au fost puse in evident de suprapunerile de dantele elaborate peste materiale uni care echilibrau compozitia stilistica.

andreea-tincu-sense-limited-edition1 andreea-tincu-sense-limited-edition2

Trecerile gradate de la clasicul negru la tonuri glam de auriu, mov pruna, lila inchis, albastru pur, griuri luminoase si roz pudrat – au oferit un contrast optic elaborat.

andreea-tincu-sense-limited-edition3 andreea-tincu-sense-limited-edition4

S-au remarcat ca piese de rezistenta atat rochiile cu insertii din paiete, fustele usor conice din dantele pretioase, bluzele si topurile din matase naturala, pantalonii din catifea cat si tricotajele fine si capele declaratie din blana ecologica.

andreea-tincu-sense-limited-edition5 andreea-tincu-sense-limited-edition6

Foto: Christos Katsaounis

Scrie un comentariu