News

Andreea Marin lupta pentru protectia copiilor impotriva bolilor pneumococice

Scris de Alexandru Manea

Andreea Marin Banica a depus luni la sediul Ministerului Sanatatii memorandumul „Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati impotriva bolilor pneumococice!”.

Prin acest memorandum, Andreea Marin spera ca statul roman sa ia masuri pentru realizarea unui plan national de imunizare impotriva acestui tip de boli.

„In orice stat european, preventia bolilor grave care afecteaza sanatatea si viata copiilor mici este o prioritate pentru autoritatile publice.

In medie, Romania cheltuie pentru programe cu sanatatea publica de zeci de ori mai putin decat state precum Olanda, Franta, Finlanda sau Germania.

Este momentul sa cerem autoritatilor sa se implice in prevenirea bolilor pneumococice, principala amenintare la adresa celor aproximativ 200.000 de copii care vin pe lume in fiecare an in tara noastra, si sa identificam impreuna solutii pentru ca, incepand din 2013, copiii nostri sa fie protejati impotriva bolilor pneumococice”, a declarat Andreea Marin.

Vedeta este ambasador al campaniei Coalitia pentru o Noua Preventie 2013, o initiativa sustinuta de opt organizatii ale societatii civile si asociatii profesionale de medici, care a fost lansata luni.

Scrie un comentariu