Evenimente News

Andreea Marin, interviu cu Reese Winterspoon, la Washington, pentru revista „Business Woman”!

Scris de Christian Stan

Andreea Marin Banica se afla la Washington in aceasta saptamana, acolo unde ia parte la a doua editie a Conferintei Mondiale dedicata luptei impotriva violentei domestice si sustinerii adaposturilor pentru femeile aflate in situatii limita si copiilor lor, organizata de Fundatia Avon pentru Femei. Cu acest prilej, Andreea s-a intalnit cu Reese Winterspoon, ambasadoarea acestei cauze la nivel global si a realizat un interviu cu actrita americana pentru revista „Business Woman”.

In aceasta saptamana, Andreea Marin Banica se afla la Washington, acolo unde ia parte la a doua editie a Conferintei Mondiale dedicata luptei impotriva violentei domestice si sustinerii adaposturilor pentru femeile aflate in situatii limita si copiilor lor, organizata de Fundatia Avon pentru Femei.

Andreea ne-a scris cateva randuri, in exclusivitate, dupa ceremonia de deschidere a acestei conferinte.

„La Washington, in aceste zile, am vazut, am ascultat, am admirat sute de femei care si-au recastigat seninatatea si o viata demna,  pentru ca au indraznit. Pentru ca au avut curajul sa intrebe si sa decida pasul spre o noua viata, pentru ele si copiii lor. Am ascultat povesti de necrezut, cutremuratoare. Ceea ce se poate intampla intre peretii unui camin e, uneori, dincolo de imaginatia unui om sanatos. Ceea ce poate duce o mama pe umerii ei si, mai cu seama, felul in care poate fi afectata viata unui copil care traverseaza experienta violentei in familie este, adesea, de nesuportat. Cosmarul e urmat, totusi, de sansa de a te trezi”, declara Andreea Marin.

„Peste 1500 de oameni, deopotriva femei si barbati, din 96 de tari, care cred ca viata in familie merita pretuita si traita cu demnitate, s-au intalnit zilele acestea la Washington pentru o saptamana in care sa-si impartaseasca ideile, sa gaseasca solutii la nivel global, sa afle cum pot schimba legi, cum pot indrepta suferinta din vietile a peste un milliard de femei din intreaga lume (o treime dintre femeile lumii!). Deschiderea saptamanii de evenimente a fost facuta in prezenta Altetei Sale Regale, Printesa Mary a Danemarcei, ale carei vorbe si idei concrete de a actiona au impresionat intreaga asistenta.”

Ambasadorul acestei cauze la nivel global este actrita Reese Winterspoon, pe care Andreea a avut sansa de a o cunoaste la Washington, iar actrita americana i-a oferit un interviu ce va fi publicat in urmatorul numar al revistei  „Business Woman”.

„Ambasadorul cauzei la nivel global este actrita Reese Witherspoon, pe care am avut sansa sa o intervievez si ne vom bucura de caldura ei in urmatorul numar al revistei “Business Woman”.  Purta o singura si discreta bijuterie: lantisorul cu pandativ de argint care simbolizeaza un cerc al sprijinului oferit femeilor in intreaga lumii, un simbol al campaniei mondiale,  prin vanzarea acestuia se aduna fonduri pentru sustinerea adaposturilor dedicate femeilor care traiesc experienta traumatizanta a violentei in familie. Intregul profit (aproape 4 dolari pe fiecare bijuterie) este donat in acest scop de catre Fundatia Avon pentru Femei si, dupa lansarea din martie a cerceilor “Fundita Promisiunii” cu scopul sustinerii cauzei femeilor care sufera de cancer la san, simbolul purtat de Reese Witherpoon va fi disponibil din aprilie si in Romania.”  

„Violenta nu are scuza. Nu are nici vreo explicatie destul de buna, incat sa o justifice in viata de familie. In Romania, de cativa ani exista Campania Respectului (www.campaniarespectului.ro ), care din 2012 se va axa si pe violenta juvenila. De asemenea, pe www.scoalamamelor.ro, femeile pot gasi gratuit informatiile necesare pentru a iesi din cosmarul violentei in familie, iar specialistii le explica legile pe intelesul tuturor cum pot sa faca o schimbare in viata lor si a copiilor lor. In prezent, in Parlamentul Romaniei a fost votata schimbarea unei legi (217/2003) care urmeaza sa ajute femeile sa poata obtine un ordin de restrictie si protectie impotriva partenerului transformat in agresor. E un instrument valoros, pentru ca unul dintre argumentele care le face pe femei sa simta teama de a spune adevarul autoritatilor si de a apela in situatii limita e tocmai faptul ca gestul lor nu le ajuta sa obtina protectia necesara, ba chiar poate sa inrautateasca situatia si asa dura de acasa”, mai declara Andreea Marin in exclusivitate pentru ADPM.

Credit foto:  Claudiu Petringenaru

Scrie un comentariu