Connect with us

Celebrity PR

Ce am invatat din revenirea Andreei Marin la TV!

“Cu drag va dau binete din studioul din care de azi pana in doua luni vom zice ‘Trezeste Romania!’” – acestea au primele cuvinte pe care Andreea Marin Banica le-a rostit la prima ei transmisie in direct, ca realizator TV, dupa o lunga perioada in care a stat departe de lumea televiziunii.

Publicat

pe

Noul proiect pe care l-a initiat la Realitatea TV, alaturi de Fundatia Pretuieste Viata, “Trezeste Romania”,  are menirea de a ne face sa realizam ca sansa de a evolua intr-o societate si asa pricopsita cu necazuri, coruptie si mediocritate, este sa luam exemplu de la cei care se incapataneaza sa fie mai buni, sa ii ajute pe cei din jur, sa se ia la tranta cu sistemul si sa faca minuni pentru altii.

Am fost curios sa vad daca profesionalismul Andreei de la “Surpize, Surprize” s-a pastrat intact peste trecerea anilor, peste o perioada in care s-a dedicat in mod special familiei, dar si proiectelor umanitare, si mai putin unui job constant de realitator TV.

Trecand peste emotiile firesti ale unui nou inceput, pe care le-am simtit din tonalitatea vocii sale si din micile stangacii, am avut placuta surpriza sa constat ca firescul dialogului cu camera, si, implicit, cu publicul telespectator, si cu invitatii din studio, a fost inca “acolo”.

Cu ce o diferentiaza de Mihaela Radulescu

Inevitabil, sunt tentat sa compar cele doua mari reveniri pe sticla, ale celor doua mari dive ale Romaniei: Andreea Marin Banica si Mihaela Radulescu. Poate parea nedrept, insa creierul meu, si cred ca al multora, este setat sa faca aceasta comparatie.

Din start, avem de a face cu doua formate diferite, cu scopuri diferite si cu tipologii ale prezentatoarelor cu totul diferite.

In timp ce Mihaela mizeaza pe divertisment, pe glam, pe invitati din showbiz, ultracunoscuti, pe dezvaluiri din viata intima, de tabloid ale fiecaruia, Andreea merge la polul opus, si scoate in fata persoanaje cu totul necunoscute, cu riscul de a nu a avea rating, dupa regulile clasice, dar personaje de la care avem cu totii de invatat.

Pana si vestimentatia si abordarea celor doua dive sunt diferite: Mihaela mizeaza pe rochii si decolteuri sexy, in timp ce Andreea si-a facut debutul intr-rochie neagra creion si bluza crem pana la baza gatului. Mihaela si-a despletit parul, in timp ce Andreea si l-a prins in coada precum o scolarita.

O componenta jurnalistica puternica

Alegerea Andreei a fost justificata, insa: avem de a face cu o emisiune cu o compozitie jurnalistica puternica, in care faptele si reportajele dau greutate, si mai putin stralucirea prezentatoarei. Ar fi fost si total neadecvat sa o vedem pe Andreea in rochie de seara sclipitoare.

“Sta in puterea noastra sa miscam muntele indiferentei, al relei vointe in cazul celor care abuzeaza de bunul nostru simt; muntele frivolitatii, al tupeului fara limite, al formelor fara fond care ne sufoca agresandu-ne din paginile ziarelor, de pe ecranele televizoarelor, care ne spun cu certitudine ca stiu mai bine dect noi cum sa traim, cum sa ne imbracam,  sa ne dezbracam, in ce ritm avem voie sa respiram, cum e indicat sa ne crestem copiii, cat de lipsiti de valoare suntem daca nu purtam eticheta hainei la vedere.

Dedicam aceasta ora celor despre care se spune ca nu fac audienta pentru ca altceva vrea publicul, romanilor care se incapataneaza sa faca ceva prin propriile forte.

Am vazut in 37 de ani cat altii intr-o viata. Mi-a fost dat sa intalnesc mii de oameni de toate culorile, celebri sau necunoscuti, saraci sau bogati. Minunile pe pamant sunt facute de oameni-minune pe care nu ii pretuim la noi acasa.

Le punem piedici, ii indiviem, in loc sa fil solidari cu ei in loc sa ne fie tututor bine”, astfel a explicat Andreea, inca de la bun inceput, care este directia proiectului pe care il deruleaza la Realitatea TV.

Am asistat, pret de mai bine de o ora, la povesti de care, nici eu, si nimeni altcineva care citeste presa si urmareste programele TV de stiri, habar nu avea.

Am cunoscut-o pe Andreea in calitate de jurnalist, mergand in Africa, in satele din Romania, in zone unde nici nu exista curent electric, deplansandu-se in caruta, intalnind oameni si realizand reportaje excelente, in genul celor de la CNN.

Romani care ne-au facut sa iubim Romania

Am cunoscut eroi, oameni simpli, din sate, comune si orase romanesti care isi dedica timpul ajutandu-i pe ceilalti, autorii unor inventii care pot revolutiona lumea stiintei si care ne fac pur si simplu sa ne simtim prost ca noi nu facem mai mult pentru cei din jur.

Am cunoscut un medic stomatolog din Medias care 40 de zile pe an se duce in inima Africii, in Ciad, pentru a-i trata pe localnicii care traiesc intr-o saracie lucie.

Aflati ca in Ciad exista un medic la 140.000 de oameni si chiar si asa multi dintre localnici nu ajung la doctor pentru ca vracii nu ii lasa sa faca acest lucru.

Din acest motiv, rata mortalitatii este deosebit de ridicata. Roland Herman, romanul din Medias, isi ia cabinetul in spinare si se deplaseaza in sudul Saharei, in tara care are tricolorul identic cu cel al Romaniei, si insanatoseste femei, barbati, batrani si copii.

Apoi, am aflat ca exista un site unde te poti inscrie si poti ajuta astfel la salvarea vietii multor oameni. Pe www.donatorionline.ro, iti poti lasa contactul, grupa de sange si poti fi contactat atunci cand exista o urgenta care necesita sangele tau. Este initiativa unor tineri, tot din Romania.

La Iasi, un ziarist, un inspector scolar si un profesor au pus bazele unui proiect, Pro Ruralis, care ajuta copiii supradotati din zonele sarace ale tarii, oferindu-le burse de studiu, bazate pe donatiile unor oameni bogati, si care le ofera micutilor si tinerilor sansa sa reuseasca in viata, in conditiile in care familiile lor nu isi permit sa ii tina in scoli. Au fost numiti de acestia, “diamantele din noroi”.

La “Trezeste Romania” l-am cunoscut pe Alexandru Tomescu, un tanar violonist apreciat peste hotare, care canta la Stradivarius, si care sustine campania Andreei, spunand ca in Romania sunt “foarte multi oameni frumosi si inteligenti care nu isi pot face auzita vocea”.

La Vaslui, am cunoscut-o pe doamna Gabi, cea care isi dedica zi de zi timpul atandu-i pe copiii care s-au nascut si cresc fara acte, “copiii invizibili”, care nu au astfel niciun drept de a merge la scoala, la medic si de a avea un viitor sigur in viata. Femeia pe care Andreea Marin a descoperit-o, a intervievat-o si a inclus-o in campanie, se lupta sa le faca acestora acte si sa ii ajute cu bani, stransi de la oameni cu suflet si cu dare de inima.

Exemplele pe care le-am descoperit in emisiunea “Trezeste Romania” au avut efectul scontat. Cel putin, in ceea ce ma priveste, am uitat pe moment si mult timp dupa, de noroiul din viata politica si sociala de zi cu zi si mi-a infiripat o samanta de speranta in suflet, ca, in ciuda haosului cotidian si a bombardamentului din jur cu vorbe grele, invidii si piedici venite de la oamenii mediocri care, din neputinta, isi doresc ca si altii sa rateze, exista sanse reale ca fiecare dintre noi sa evolueze, sa fie mai bun, sa se lupte sa obtina succesul si ceea ce isi doreste in viata, ajutandu-i in acelasi timp pe ceilalti si unindu-si fortele pentru a recladi o comunitate de oameni valorosi, stirbita intr-un mod dureros in ultimii ani.

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *